Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2022: Σεβασμός στα δικαιώματα των Νοσηλευτών – Ε.Σ.Υ. δώσε λύσεις στα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας

Η 12η Μαΐου και πάλι στο προσκήνιο και φέτος. Οι Νοσηλευτές στις θέσεις τους, αποδεκατισμένοι και εξουθενωμένοι. Οι διεθνείς φορείς συστήνουν διαρκώς προς τα συστήματα υγείας να επενδύσουν στους Νοσηλευτές, ενισχύοντας τους παράλληλα, με ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον συστήνουν να τοποθετούνται οι Νοσηλευτές σε ηγετικές θέσεις, στις πολιτικές υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας.

Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες και κοσμούμε ως μαριονέτες τις φωτογραφίες από τις επισκέψεις πολιτικών στελεχών στις υπηρεσίες υγείας, αναμένοντας υπομονετικά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων απέναντι μας. Ωστόσο για ακόμη μια χρονιά, ΤΙΠΟΤΑ δεν υλοποιήθηκε!!!

Η παγερή αδιαφορία όμως του Ε.Σ.Υ., δεν μας απογοητεύει, αντιθέτως μας πεισμώνει και μας συσπειρώνει ακόμη περισσότερο, ώστε να γιγαντώσουμε και να ορθώσουμε το ανάστημά μας, διεκδικώντας ΕΝΩΜΕΝΟΙ τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας: α) Ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε., β) Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ., γ) Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, δ) Μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών, ε) Μονιμοποίηση των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών, στ) Ειδικό μισθολόγιο, ζ) Ενισχυμένη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας, η) Παροχή ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Η 12η Μαΐου δεν είναι η Παγκόσμια ημέρα, κατά την οποία οι Νοσηλευτές δέχονται ευχολόγια και δηλώνουν απλά την παρουσία τους, μέσα στο ιατροκεντρικό και αντι-νοσηλευτικό Ε.Σ.Υ.

Η 12η Μαΐου αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για να τιμήσουμε όλους τους συναδέλφους μας, για το έργο και τις θυσίες που κάνουν καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες ένα ασφαλές σύστημα υγείας.

Όσο για το εσωστρεφές Ε.Σ.Υ…., δεν ζητάμε…ούτε παρακαλάμε…., ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλέον τον απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ στα εργασιακά μας δικαιώματα και στα δίκαια αιτήματα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy