Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η 8η Μαρτίου 2022, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., ταυτίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη δημιουργία ενός φιλόδοξου αύριο για τις γυναίκες στην Ευρώπη, μετά τον COVID – 19, το οποίο εστιάζει στο ψυχικό φορτίο, στην ισότητα των φύλων στην τηλεργασία και στη μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας μετά την πανδημία.

Είναι γεγονός ότι το επισφαλές εργασιακό περιβάλλον στις υγειονομικές υπηρεσίες, η επαγγελματική εξουθένωση και οι ακραίες ψυχοπιεστικές συνθήκες εργασίας, εξακολουθούν να επιβαρύνουν στο μέγιστο βαθμό, το καθημερινό φορτίο όλων των Νοσηλευτριών. Επιπλέον, οι πολλαπλοί ρόλοι μέσα στον κοινωνικό ιστό, έρχονται και προσθέτουν ακόμα περισσότερες ευθύνες, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο πάζλ στην καθημερινότητα τους.

Κι όμως, πάρα τις δυσχέρειες και τις αντιξοότητες, όλες οι Νοσηλεύτριες, όλες οι γυναίκες, από το δικό τους μετερίζι, κατορθώνουν και κρατούν την οικογενειακή – κοινωνική – εργασιακή συνοχή. Εναλλάσσονται πολλαπλούς ρόλους, σύντροφος – μάνα – εργαζόμενη – συνάδελφος και πόσες άλλες ιδιότητες ακόμα…, οι οποίες τις αναδεικνύουν σε ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ!!!

Η δέσμευση των μελών της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. για την καθολική υποστήριξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και όλων των εργασιακών διεκδικήσεων, για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου εργασιακού περιβάλλοντος, είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη.

Εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και το σεβασμό, απέναντι στην κάθε Νοσηλεύτρια, στην κάθε γυναίκα – σύζυγο Νοσηλευτή, τιμούμε και φέτος την Παγκόσμια δική τους Ημέρα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                        Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy