Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021: 365+ ημέρες μάχης απέναντι στην πανδημία COVID – 19

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας, τα οποία βρίσκονται σε μια παρατεταμένη μάχη με την πανδημία COVID – 19, στην προσπάθεια όλων των φορέων να διασφαλίσουν τη Δημόσια Υγεία και να παρέχουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ανθρώπους.

Στη χώρα μας, η κατάσταση δε διαφέρει. Οι απώλειες πολλές, οι μάχες αδυσώπητες και οι επαγγελματίες υγείας με πρωταγωνιστές τους Νοσηλευτές, συνεχίζουν να παρέχουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και κλινικές πρακτικές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δε λογαριάζουν αργίες, σαββατοκύριακα, εργασία χωρίς ρεπό, εξαντλητικές βάρδιες, τίποτα. Παραμένουν δίπλα στους ανθρώπους, οι οποίοι πέρσι τέτοια εποχή τους χειροκροτούσαν, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την κοινωνική αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη τους. Η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν ήταν ποτέ ανταποδοτική για τους Νοσηλευτές. Ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής, ενσυναίσθηση, αλτρουισμός, ανιδιοτέλεια.

Αντιθέτως, όμως κι ενώ σύσσωμη η κοινωνία αναγνωρίζει το έργο των Νοσηλευτών, η πολιτεία κωφεύει, εθελοτυφλεί, περιπαίζει και εννίοτε προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους Νοσηλευτές, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές πεποιθήσεις και ψηφοθηρικές ονειρώξεις. Ακόμα οι Νοσηλευτές δεν έχουν ενταχθεί στα Β.Α.Ε., ακόμα δεν έχουν Κλάδο στο Ε.Σ.Υ., ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί οι επικουρικοί Νοσηλευτές και οι συμβασιούχοι Νοσηλευτές Ο.Α.Ε.Δ..

Το μήνυμα της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι: «Όλοι οι Νοσηλευτές, παραμένουμε στις θέσεις μας για να υπηρετούμε τον συνάνθρωπο – Όλοι οι Νοσηλευτές παραμένουμε στις θέσεις μας για να θυμίζουμε στην πολιτεία την αγνωμοσύνη της απέναντι μας». 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy