Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Πανδημική εξόντωση των Νοσηλευτών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανερχόμενοι για πολλοστή φορά επί των πάγιων διεκδικήσεων μας, εμμένουμε στα ακόλουθα:

1. Οι Νοσηλευτές είναι εξουθενωμένοι και κατακερματισμένοι από τις εξαντλητικές συνεχόμενες βάρδιες, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα νοσηρό, σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχετε προβεί σε καμία μονιμοποίηση κι απεναντίας, έχετε εφεύρει τη πατέντα της περιστρεφόμενης πόρτας προσλήψεων, παραπλανώντας και εμπαίζοντας τους Νοσηλευτές είτε ως επικουρικούς, είτε ως ειδικευόμενους, με το δόλωμα της μονιμοποίησης.

2. Η δημιουργία του Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να βρίσκεται «θαμμένη» στην ατζέντα των μικροπολιτικών σας τακτικών. Καθώς δηλώνατε υπέρμαχος της δημιουργίας Κλάδου Νοσηλευτών και σεβάσμιος απέναντί μας, αποδείχτηκαν κροκοδείλια τα δημόσια δάκρυά σας, καθώς, δεν έχετε «αγγίξει» ούτε στο παραμικρό τη διαδικασία ανακίνησης του θέματος, το οποίο θα λύτρωνε τους Νοσηλευτές σε θέματα προσλήψεων, αξιολόγησης, ασφάλισης, ειδικού μισθολογίου, κ.λπ. Με τις ευλογίες σας όμως, τακτοποιήσατε τους ήρωες με τις γαλάζιες στολές, οι οποίοι υπονόμευσαν τη διαδικασία, προσφέροντας απλόχερα θέσεις στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, χωρίς αναισθητικό.

3. Η ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε. βρίσκεται στη σφαίρα της πολιτικής σας ουτοπίας. Εκ νέου εμπαιγμός άνευ αιτιολογίας και λογικής εξήγησης. Βρισκόμαστε μέσα στο COVID – 19, νοσούμε, μεταδίδουμε τη νόσο στις οικογένειές μας και στο κοινωνικό μας περιβάλλον, μετράμε απώλειες υγειονομικών και καταλήγουμε ότι το επάγγελμά μας δεν ανήκει στα Β.Α.Ε., προφανώς γιατί αποτελεί μια εργασία back office.

4. Στερούμαστε του δικαιώματος λήψης των κανονικών αδειών και των αδειών κλειστού τμήματος, ενώ άλλοι εργαζόμενοι αποζημιώνονται για τη μη χορήγησή τους.

Συμπερασματικά, έχετε καταντήσει τους Νοσηλευτές τον τελευταίο τροχό της αμάξης στο «Αριστοτέλειο άρμα μάχης». Τα φαινόμενα όμως απατούν και απαιτούν να σεβαστείτε τον κόπο και τις θυσίες των χιλιάδων νοσηλευτών, οι οποίοι υπηρετούν το συνάνθρωπο με αυτοθυσία και κρατούν όρθιο ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε άμεσα:

1. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικού προσωπικού και Ο.Α.Ε.Δ.).

2.   Τη μονιμοποίηση των ειδικευομένων Νοσηλευτών.

3.   Τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.

4.   Την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.

5.  Την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών και των αδειών κλειστού τμήματος.

Οι πολιτικοί εμπαιγμοί και οι μικροπολιτικές δεν έχουν θέση στις βάρδιες των Νοσηλευτών. Η επικρατούσα πολιτική και «πανδημική εξόντωση» απέναντι στους Νοσηλευτές, η οποία έχει σκοπό τον περιορισμό των διεκδικήσεών μας, δεν θα βρει συμπαραστάτες, αλλά «κομματοθραύστες».

Στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, παραμένουμε σταθεροί στις διεκδικήσεις μας και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας, οποιαδήποτε στιγμή, για να συναντηθούμε με «ασφάλεια».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας 

Γεώργιος Αβραμίδης         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy