Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. συμμετέχει στην Πανελλήνια Εθελοντική Αιμοδοσία της της Ε.Ν.Ε. 2020

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καλεί όλους τους Συλλόγους Νοσηλευτών και τα μέλη τους, να υποστηρίξουν αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς των Νοσηλευτών, προς τους συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας: «Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας», στις 11 & 12 Μαΐου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2020), η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καλεί όλους τους Συλλόγους Νοσηλευτών και τα μέλη τους, να υποστηρίξουν αυτήν τη σημαντική δραστηριότητα, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς των Νοσηλευτών, προς τους συνανθρώπους μας.

Για το σκοπό αυτό, καλούνται οι Νοσηλευτές, εθελοντικά όπως συμμετέχουν στην αιμοδοσία ως εθελοντές αιμοδότες και επιπλέον, να υποστηρίξουν σε οργανωτικό επίπεδο τη συγκεκριμένη δράση (προσέλκυση αιμοδοτών – νοσηλευτών).

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και επιπλέον εξέταση για την ανίχνευση αντισωμάτων SARS-CoV-2, σε όλους τους αιμοδότες (Νοσηλευτές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα), κατόπιν δικής τους συγκατάθεσης, ύστερα από πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω αιματολογικού ελέγχου, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίτημα της Ε.Ν.Ε. και της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., για τη διεξαγωγή εργαστηριακού ελέγχου SARS – CoV-2 για τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον το Ε.Κ.Ε.Α., θέλοντας να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των Νοσηλευτών (Αθήνα), θα διαθέσει τη Νέα Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικού Τομέα (Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 314, Γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), η οποία λειτουργεί από τις 09:00 – 19:45 μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2105697986.

Μέσω της συναδελφικής αλληλεγγύης, πορευόμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε ένθερμα να διεκδικούμε με την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.:

α)   Κλάδο Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.

β)   Ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε.

γ)   Μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών.

δ)   Μονιμοποίηση επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

ε)   Ειδικό μισθολόγιο

στ)  Ενισχυμένη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας.

ζ)  Εξασφάλιση επάρκειας υγειονομικού υλικού και μέτρων ατομικής προστασίας.

η)   Εξασφάλιση ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος.

Ο αγώνας είναι διαρκής και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy