Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

«Παράνομες πιέσεις σε νοσηλευτές της ΜΤΝ για άσκηση αλλότριων καθηκόντων»

Κύριε Διοικητά,

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καταγγέλλει τις παράνομες, αντιδεοντολογικές και έντονες πιέσεις που ασκούνται εσχάτως, από το ιατρικό σώμα, στους Νοσηλευτές της ΜΤΝ του νοσοκομείου σας, προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντα παντελώς ξένα προς τις νομοθετικά περιγεγραμμένες κλινικές νοσηλευτικές αρμοδιότητες (ΠΔ 351/1989), όπως είναι αυτή της πλασμαφαίρεσης και αιμοπεταλιαφαίρεσης.

Κάθε έμμεση ή άμεση άσκηση εργασιακής βίας προς τους Νοσηλευτές απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ομοσπονδία μας.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να αποκαταστήσετε την εργασιακή ειρήνη, θέτοντας τα δέοντα όρια στην ακόρεστη ιατρική ασυδοσία, ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος που με δυσκολία σήμερα διατηρείται.

Τέλος, προς όφελος των ασθενών σας τονίζουμε ότι το ήδη κουρασμένο και εξαθλιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση, ούτε βέβαια σκοπεύει να δεχθεί «κηδεμόνες» που θα του φορτώσουν τις δικές τους αρμοδιότητες και ευθύνες.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, θα επανέλθουμε.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας         Γεώργιος Αβραμίδης 

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy