Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Παράνομη διάλυση και χορήγηση χημειοθεραπευτικών στο Γ.Ν. Καλαμάτας»

Κύριοι,

Κατόπιν καταγγελιών του Συλλόγου Νοσηλευτών Μεσσηνίας, σας ενημερώνουμε ότι στην Ουρολογική κλινική του Γ.Ν. Καλαμάτας διενεργούνται ενδοκυστικές εγχύσεις κυτταροστατικών φαρμάκων, τα οποία διαλύονται στο χώρο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας από τους Νοσηλευτές, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στην κείμενη νομοθεσία.

Όποιος διαθέτει ακόμα και τις στοιχειώδεις γνώσεις περί του θέματος, γνωρίζει ότι τα φάρμακα αυτά είναι ουσίες υψηλής τοξικότητας, επηρεάζοντας σημαντικά την υγεία όσων ασχολούνται με τη διαχείρισή τους, όταν μάλιστα δεν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας και δεν παρασκευάζονται από το κατά νόμον κατάλληλο προσωπικό, ήτοι το προσωπικό του Φαρμακείου (Φαρμακοποιοί και βοηθοί αυτών), αλλά και την υγεία όσων ασθενών νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο με τους πάσχοντες και χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους υγιεινής.

Επιπλέον, οι συνεχείς πιέσεις του Διευθυντή της εν λόγω κλινικής προς την Προϊσταμένη του Τμήματος να συνεχίσει να απασχολεί το νοσηλευτικό  προσωπικό με αυτό το επικίνδυνο αλλότριο καθήκον, έχουν ξεπεράσει τα όρια της ορθής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών της θεραπευτικής ομάδας.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καλύπτει πλήρως τα μέλη της να αρνηθούν από την προσεχή Δευτέρα 13/6, να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη προδήλως παράνομη πράξη της διάλυσης των κυτταροστατικών και επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη αν η συγκεκριμένη κατάσταση συνεχιστεί.

Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                                   Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy