Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.: Αθρόα συμμετοχή Νοσηλευτών και Επαγγελματιών Υγείας στο κλινικό φροντιστήριο: «Αναζητώντας το Win – Win, Συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες & στρατηγικές επίλυσης»

Στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και της διεπιστημονικής συνεργασίας ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.  σε συνεργασία με την 1η  Τ.Ο.ΜΥ. Σερρών διοργάνωσαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Σέρρες) το κλινικό φροντιστήριο: «Αναζητώντας το Win – Win, Συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες & στρατηγικές επίλυσης». » Εκπαιδεύτριες του φροντιστηρίου ήταν η κ. Λουκία Κεραμιδά (Νοσηλεύτρια, MSc, Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.- Ε.Σ.Υ) και η κ. Φανή Πέγιου (Νοσηλεύτρια, MSc, PhD(c) Κοινοτική & Οικογενειακή Νοσηλευτική EnhANCE, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Δήμος Πτολεμαΐδας).

Η συμμετοχή των Νοσηλευτών και των Επαγγελματιών Υγείας από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Ν. Σερρών ήταν αθρόα και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένας άκρως επίκαιρο κλινικό φροντιστήριο του οποίου τη θεματολογία την αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας ανεξαιρέτως στην καθημερινή κλινική τους άσκηση.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος μέσα από τον οποίο προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και αναδείχθηκαν σημαντικές παθογένειες, οι οποίες επηρεάζουν όλους τους επαγγελματίες υγείας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους. Η άσκηση άλλωστε του νοσηλευτικού επαγγέλματος, αλλά και όλων των επαγγελμάτων υγείας είναι απολύτως συνυφασμένη με κάθε είδους «συγκρούσεις» στην κοινή προσπάθεια όλων, ώστε να προσφέρουν τις κατάλληλες Υπηρεσίες Υγείας, όντας υποστελεχωμένοι και με χαμηλές ανταμοιβές. Ωστόσο μέσα από την εκπαίδευση καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε και όλους τους δυσμενείς παράγοντες τους μετατρέπουμε σε ευκαιρίες ανάκαμψης, ώστε να πετύχουμε το  επιθυμητό «win – win», προς όφελος των πολιτών, εμάς των ιδίων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το γεγονός όμως ότι εξακολουθούμε να τα καταφέρνουμε δεν σημαίνει ότι είμαστε άτρωτοι, αντιθέτως χρειαζόμαστε την έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από την Πολιτεία.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ., εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους της 1ης Τ.Ο.ΜΥ. Σερρών για την εξαιρετική συνεργασία, στις εκπαιδεύτριες, καθώς και σε όλους τους Νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας για τη συμμετοχή τους.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.-Ε.Σ.Υ σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Σερρών  διοργάνωσαν κλινικό  βιωματικό εργαστήριο για τις επαγγελματικές συγκρούσεις σε επαγγελματίες υγείας με θέμα: «Αναζητώντας το win – win συγκρούσεις επαγγελματιών υγείας, αιτίες και στρατηγικές επίλυσης» με εκπαιδευτές την κα Κεραμιδά Λουκία, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.- Π.Φ.Υ.- Ε.Σ.Υ και την κα Πέγιου Φανή, Νοσηλεύτρια, RN, MSc, PhD(c) Κοινοτική & Οικογενειακή Νοσηλευτική EnhANCE, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Πτολεμαΐδα   Η δράση πραγματοποιηθηκε  την Παρασκευή 17 Μάϊου 2024 και ώρες 11:00 με 13:00 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ – Εθν. Αντίστασης 34 (1 ος όροφος) στις Σέρρες. Το φροντιστήριο παρακολούθησαν  53 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. – Π.Φ.Υ.

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Λουκία Κεραμιδά                                                                       Ειρήνη Θεολογίδου   

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy