Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Πογκρόμ καθαιρέσεων στελεχών της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», εν’ όψει εκλογών

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», σχετικά με το πογκρόμ καθαιρέσεων στελεχών της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, εν’ όψει εκλογών. Αναλυτικά η καταγγελία:

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», όταν με έγγραφά της στις 02-02-2023, προχώρησε στην αναιτιολόγητη καθαίρεση δύο στελεχών της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συγκεκριμένα ενός Τομεάρχη και μιας Προϊσταμένης. Στα συγκεκριμένα στελέχη, o Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σωκράτης Μητσιάδης ανακάλεσε τα μέχρι πρότινος καθήκοντά τους, τα οποία είχε αναθέσει ο ίδιος με πρότερη απόφασή του το 2021, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη δικιά του προηγούμενη επιλογή και κρίση, και κατόπιν προέβη και σε μετακίνηση αυτών. Επίσης, προχώρησε ταυτόχρονα σε ανάθεση καθηκόντων Τομεαρχών σε δύο υπαλλήλους, με παράλληλα (!) καθήκοντα Προϊσταμένων.

Είναι απορίας άξιο πώς ένας Διοικητής Νοσοκομείου, χωρίς καν να έχει ενημερώσει προηγουμένως τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την πρόθεσή του, να προβαίνει αναίτια και τελείως απαξιωτικά, σε μια τέτοια κίνηση (ανεξαρτήτως προσόντων προσώπων), προφανώς επηρεαζόμενος από μικροπολιτικά ενδονοσοκομειακά συμφέροντα εν όψει εκλογών, κάνοντας το «χατίρι» συγκεκριμένου συνδικαλιστή κομματάρχη, λόγω προσωπικών αντιπαθειών μέσα στο Νοσοκομείο. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, το γεγονός ότι κάποιοι διορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων αρέσκονται να εμπαίζουν τις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, παραβλέποντας αξιοκρατικά κριτήρια , θεωρώντας ότι έχουν το απεριόριστο των ενεργειών, χωρίς να διαθέτουν έστω τις στοιχειώδεις γνώσεις διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

Η Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οφείλουν να θυμηθούν τα όρια στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των Διοικήσεων που όρισαν στα Νοσοκομεία. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δε χωρούν στα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα σε Νοσηλευτές, οι οποίοι, αφού επωμίστηκαν αγόγγυστα όλο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας COVID 19, ιδιαιτέρως δε, στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς COVID 19 στην Ελλάδα, να αντιμετωπίζονται τώρα ως αναλώσιμοι. Τα μικροπολιτικά ενδονοσοκομειακά συμφέροντα δε μπορεί να αποτελούν κριτήριο επιλογής στελεχών. Η χρηστή διοίκηση οφείλει να λειτουργεί αξιοκρατικά.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., θα προασπίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της, μέσω του υγιούς συνδικαλισμού και για αυτό το σκοπό, καλούμε τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργούν στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, αποτρέποντας τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.  Τέτοιες πρακτικές «εντέλλεσθαι» μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Τα πογκρόμ καθαιρέσεων δεν έχουν θέση στις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κι ούτε θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης να σπιλώνει το επαγγελματικό και επιστημονικό κύρος των Νοσηλευτών!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy