Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣ: Την Εταιρεία WIND

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καταγγέλλει την προσβλητική για τον κλάδο των Νοσηλευτών, άκρως υποτιμητική και σεξιστική εμφάνιση Νοσηλεύτριας στην καινούρια διαφήμιση της εταιρίας σας.

Ειδικότερα:

Στην αρχή της διαφήμισης παρουσιάζεται Νοσηλεύτρια με σημειολογικά προκλητική εμφάνιση να συνεπικουρεί το γιατρό κατά την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού.

Στο 30ο δευτερόλεπτο του διαφημιστικού όμως, η Νοσηλεύτρια παρουσιάζεται ως νοητικά υπολειπόμενη όταν ο ιατρός της διαφήμισης την παροτρύνει να μην «βγει έξω» γιατί είναι «απαραίτητη». Το ύφος του ιατρού, ο τρόπος εκφοράς των λέξεων και το βλέμμα του παραπέμπει κραυγαλέα σε άλλου είδους υπηρεσίες και σε ιδιαίτερες σχέσεις του με τη Νοσηλεύτρια. Τα ίδια μηνύματα μεταδίδει και το πολλά υποσχόμενο βλέμμα της κατ’ επίφαση Νοσηλεύτριας.

Η παρουσίαση αυτού του είδους της Νοσηλεύτριας είναι προσβλητική και τα μηνύματα που μεταδίδονται στο κοινό μας θίγουν κατάφωρα.

Μετά από πολύχρονους αγώνες για την άρση των διαφόρων στερεοτύπων και την επιστημονική καταξίωση του πολύπαθου χώρου των πτυχιούχων Νοσηλευτών, είναι αν μη τι άλλο αναχρονιστικό να εμφανίζετε στη διαφήμισή σας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, τη Νοσηλεύτρια ως χαμηλής νοημοσύνης άτομο που παραμένει στο χώρο αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού αποκλειστικά και μόνον λόγω της «άλλου είδους» σχέσης της με τον ιατρό.

Σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα γίνει κατανοητό, σας υπενθυμίζουμε ότι οι Νοσηλευτές είναι επιστήμονες του χώρου της υγείας, αγωνιζόμενοι καθημερινά με πενιχρά μέσα και αστείους μισθούς υπό αντίξοες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και στήριξη των ασθενών, καταρτισμένοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αμφότερων των φύλων και όχι πρωταγωνίστριες ταινιών ειδικού τύπου.

Η έννοια «Νοσοκόμα» έχει καταργηθεί εδώ και τριάντα περίπου χρόνια και μαζί της θέλαμε να ελπίζουμε ότι έχει αποβιώσει η τάση απόδοσης στις γυναίκες συναδέρφους μας «άλλου είδους» ικανοτήτων.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε και απορία μας προκαλεί πως εταιρεία του δικούς σας βεληνεκούς υπέπεσε σε ένα τέτοιο ατόπημα.

Επιφυλασσόμενοι ρητά για την νόμιμη άσκηση παντός δικαιώματός μας, απαιτούμε όπως άμεσα σταματήσει η προβολή του διαφημιστικού σποτ, ή όπως τροποποιηθεί δεόντως.

Είναι λυπηρό τα συμπλέγματα κάποιων έμπλεων παντός είδους στερήσεων, να σπιλώνουν έναν ολόκληρο κλάδο.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας            Νικόλαος Ορφανός

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy