Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Πρωτομαγιά 2020

Η φετινή Πρωτομαγιά, αποκτά διαφορετική χροιά, καθώς τιμάται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες εργασιακού υγειονομικού βίου, φέρνοντας στο προσκήνιο τους παραγκωνισμένους ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ένα Ε.Σ.Υ. το όποιο μετατράπηκε σε ΕΜΕΙΣ, μέσα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια υγεία και το οποίο μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Νοσηλευτών-τριών και των επαγγελματιών υγείας κράτησε τις «Θερμοπύλες» κλειστές απέναντι στον ιό.

Σαφώς και μέσα από την κρίση αναδείχτηκαν οι διαχρονικές αδικίες εις βάρος των Νοσηλευτών-τριών, οι οποίες λειτούργησαν ως εφαλτήριο, ώστε μέσω της κοινωνικής αποδοχής του αγώνα τους, να προκαλέσουν την αλλαγή πολιτικής στάσης και βούλησης, κερδίζοντας την επαγγελματική τους καταξίωση.

Οι Νοσηλευτές/τριες, ανέκαθεν βρισκόντουσαν στις επάλξεις, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία αποτελούν την εμπροσθοφυλακή. Πάντα υποστήριζαν το Ε.Σ.Υ., από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τις Ογκολογικές κλινικές, την Ψυχική Υγεία, σε κάθε Υγειονομική Υπηρεσία, σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, πανελλαδικά.

Το 2020, είναι το έτος, στο οποίο, οι διαχρονικοί αγώνες για τον κλάδο των Νοσηλευτών-τριών Ε.Σ.Υ. και την ένταξη στα Β.Α.Ε., βρίσκουν γόνιμο έδαφος υλοποίησης. Ωστόσο, οι Νοσηλευτές-τριες δεν επαναπαύονται, αντιθέτως επαγρυπνούν και συνεχίζουν να διεκδικούν ενωμένοι και στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας.

Με την ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ διεκδικούμε:

α)   Μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών-τριών.

β)   Μονιμοποίηση επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

γ)   Ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των ΒΑΕ.

δ)    Κλάδο Νοσηλευτών/τριών ΕΣΥ.

ε)    Ειδικό μισθολόγιο.

ζ)    Ενισχυμένη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας.

η)  Εξασφάλιση επάρκειας υγειονομικού υλικού και μέτρων ατομικής προστασίας.

θ)   Εξασφάλιση ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος.

Μέσω της αλληλεγγύης και του συναδελφικού πνεύματος, πορευόμαστε ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε με κριτική σκέψη και αποφασιστικότητα τις νέες προκλήσεις, ώστε να προάγουμε και να διασφαλίσουμε σε όλους του πολίτες, το υπέρτατο αγαθό, τη Δημόσια Υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Ενώ, για όλους τους πολίτες ξεκινάει η επιστροφή στην κανονικότητα, για εμάς τους Νοσηλευτές/τριες, ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη πιο έντονος, πιο δύσκολος.

Καλούμε όλα τους Συλλόγους μας ανά την Επικράτεια, να συνεχίσουν τις δράσεις τους, υποστηρίζοντας διαρκώς, το έργο των Νοσηλευτών και διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Ο αγώνας είναι διαρκής και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy