Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Πρωτομαγιά 2022: Η κανονικότητα επιστρέφει… και η Πολιτεία αποστρέφει για ακόμη μια φορά τις δεσμεύσεις της προς τους Νοσηλευτές

Η φετινή Πρωτομαγιά συνδυάζεται με την άρση των υγειονομικών μέτρων, γεγονός το οποίο προσδίδει κι ένα «απελευθερωτικό» μήνυμα στο πλαίσιο της επιστροφής στην καθημερινότητα.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τους Νοσηλευτές, καθώς εξακολουθούμε να είμαστε δέσμιοι των ανεκπλήρωτων κυβερνητικών δεσμεύσεων και παραμένουμε εγκλωβισμένοι και αποδεκατισμένοι, μέσα σε ένα τοξικό και επισφαλές περιβάλλον εργασίας. Η τραγική υποστελέχωση και τα θλιβερά συνεπακόλουθα της, έχουν κατακερματίσει τους Νοσηλευτές σωματικά και ψυχικά.

Ωστόσο, εξακολουθούμε και υποστηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ευσυνείδητα και με αλτρουισμό. Μπορούμε και κοιτάμε κατάματα τους ασθενείς μας, τους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες μας και όλη την κοινωνία.

Μπορείτε άραγε να κάνετε το ίδιο; Όταν επισκέπτεστε τα Νοσοκομεία, πως μπορείτε να και αντικρίζετε τους Νοσηλευτές, μη έχοντας υλοποιήσει ούτε μία κυβερνητική σας δέσμευση;

Όσο κι αν εθελοτυφλείτε, όσο κι αν χρησιμοποιείτε ημίμετρα απέναντι στις διαχρονικές παθογένειες του Ε.Σ.Υ., με την εγωιστική προσέγγιση του ακρωνύμιου… τόσο ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, θα διεκδικούμε μέχρι τέλους:

α) Ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε.

β) Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.

γ) Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

δ) Μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών.

ε) Μονιμοποίηση των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών.

στ) Ειδικό μισθολόγιο.

ζ) Ενισχυμένη χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες υγείας.

η) Παροχή ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Το επάγγελμα του ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ θα εξελιχθεί και θα πετύχουμε τους στόχους μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ασχέτως αν η κυβερνητική πολιτική μας απαξιώνει. Και θα το καταφέρουμε μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό, χωρίς μικροπολιτικές. Το οφείλουμε στην επιστήμη που υπηρετούμε, το οφείλουμε στους πολίτες, το οφείλουμε στις νέες γενιές Νοσηλευτών που ακολουθούν.

Δεν επαιτούμε από την Πολιτεία… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας 

Γεώργιος Αβραμίδης                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy