Δελτία Τύπου

Πρωτομαγιά 2023: «Οι Νοσηλευτές ενάντια στην απαξιωτική συμπεριφορά της Πολιτείας»

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της φετινής Πρωτομαγιάς, δηλώνει την πλήρη απογοήτευση και οργή όλων των Νοσηλευτών, απέναντι στην Πολιτεία και ιδιαιτέρως απέναντι στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την απαξιωτική συμπεριφορά τους και την αντι – νοσηλευτική  πολιτική τους.

Καμία ευνοϊκή ρύθμιση δεν πραγματοποιήθηκε για τους Νοσηλευτές, παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεων, αλλά και καμία Κυβερνητική δέσμευση για την ένταξη όλων των Νοσηλευτών του ΕΣΥ στα Β.Α.Ε..

Δεν υπήρξε καμία αύξηση στους μισθούς, πέραν της πενιχρής αύξησης τους ανθυγιεινού επιδόματος, η οποία προβλήθηκε ευθαρσώς ως οικονομική «ανάσα» για τους Νοσηλευτές, ενώ επί της ουσίας αφορά την αύξηση κατά 1 ευρώ της ημέρα!

Η υποστελέχωση θερίζει τους εναπομείναντες Νοσηλευτές, οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούν είτε να αλλάξουν εργασιακό χώρο ως Σχολικοί Νοσηλευτές, είτε να φύγουν στο εξωτερικό, είτε να αλλάξουν επάγγελμα.

Οι προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. καθυστερούν δραματικά, κι όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα, οι Νοσηλευτές δεν αποδέχονται τους διορισμούς. Δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, αλλά ούτε των ειδικευόμενων Νοσηλευτών, παρά μόνο ψηφοθηρικές ανανεώσεις συμβάσεων.

Επιπλέον, η απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα εντυπώσεων «αεροβαφτίζοντας» σε Νοσηλευτές, όσες ειδικότητες υπάγονται στις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, καταδεικνύει το γεγονός, ότι ποτέ καμία πολιτική υγείας δεν ενδιαφέρθηκε για τους Νοσηλευτές!

Όλες οι κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικά κατάντησαν να μετατραπεί το Νοσηλευτικό Επάγγελμα, ως Επάγγελμα προς αποφυγή!

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. δεν θα επιτρέψει σε καμία πολιτική ηγεσία να εμπαίζει τους Νοσηλευτές. Η φετινή Πρωτομαγιά θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση των αγώνων μας, απέναντι στο αντι-νοσηλευτικό μένος του Υπουργείου Υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy