Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδρομή της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στην Ιταλία (Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη – Νάπολη)

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. διοργανώνει για τα μέλη της εκδρομή στην Ιταλία για το χρονικό διάστημα από τις 22 έως 28 Μαρτίου 2024.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο «Go Fun Travel», Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 2, Ιωάννινα.

Τιμή συμμετοχής: 410€ / άτομο (η τιμή προϋποθέτει την ελάχιστη συμμετοχή 45 ατόμων).

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 160€.

Στην εκδρομή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του ταξιδιωτικού γραφείου.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τετράκλινες καμπίνες (SUPER FAST FERRIES).
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός στη Ρώμη.
  • Ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος ξεναγός στην Πομπηία.
  • Ελληνόφωνος ή αγγλόφωνος ξεναγός στη Νάπολη.
  • Αρχηγός – Συνοδός από το Ταξιδιωτικό Γραφείο «Go Fun Travel».
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 13%.

Στην εκδρομή δεν περιλαμβάνονται:

Check Points σε Ρώμη, Νάπολη, Πομπηία (35€/άτομο).

Δημοτικός φόρος διανυκτέρευσης στη Ρώμη (7,50€/άτομο, ανά διανυκτέρευση, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας από τους πελάτες στο ξενοδοχείο).

Δημοτικός φόρος διανυκτέρευσης στη Νάπολη (4,50€/άτομο, ανά διανυκτέρευση, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας από τους πελάτες στο ξενοδοχείο).

Εισιτήρια Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων (προαιρετική επίσκεψη).

Μουσεία Βατικανό: 35€

Πομπηία: 21€ (συμπεριλαμβάνονται τα ακουστικά ενδοεπικοινωνίας με τον ξεναγό).

Κολοσσαίο: 18€-21€ (Standard ticket – Full experience ticket).

Κατακόμβες Νάπολη SAN GENNARO: 11€.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής:

Αναχώρηση: 22 Μαρτίου 2024 (1η Ημέρα)

α. Από: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΛΟΙΟ (ANEK-SUPERFAST)

Συγκέντρωση στις 21:00 σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 23:59 και πλεύση για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

β. Από: ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΛΟΙΟ (ANEK-SUPERFAST)

Συγκέντρωση στις 16:00 σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 18:00 και πλεύση για Ηγουμενίτσα, που θα συναντήσουμε το υπόλοιπο γκρουπ. Διανυκτέρευση εν πλω.

23 Μαρτίου 2024 (2η Ημέρα) – Επίσκεψη Μπάρι, Πομπηία, Ρώμη

Μετά την άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Η ρωμαϊκή αγορά, τα δημόσια κτήρια, τα λουτρά, τα σπίτια, τα καταστήματα, οι ναοί, οι λιθόστρωτοι δρόμοι και τα ψηλά πεζοδρόμια, είναι όλα εκεί μισοκατεστραμμένα στη θέση τους, αφού ο Βεζούβιος, καταστρέφοντας την πόλη στη μεγάλη του έκρηξη το 79 μ.Χ., τη σκέπασε ολοκληρωτικά με την τέφρα του, διατηρώντας την με αυτόν τον τρόπο στον χρόνο. Συγκλονιστική είναι και η εικόνα των εκμαγείων των νεκρών, που αποτυπώνουν δραματικά, την τραγική στιγμή του θανάτου τους. Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

24 Μαρτίου 2024 (3η Ημέρα) – Ξενάγηση στη Ρώμη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία της ιστορικής αυτής πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το αμφιθέατρο των Φλάβιων, δηλαδή το διάσημο Κολοσσαίο. Το τεράστιο μέγεθος του, είναι αδιάψευστη μαρτυρία του μεγαλείου αλλά και της βαρβαρότητας της αρχαίας Ρώμης. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την οδό των αυτοκρατορικών αγορών με κατεύθυνση τον λόφο του Καπιτωλίου. Σε αυτή τη διαδρομή, βλέποντας τα σημερινά ερείπια των Ρωμαϊκών και Αυτοκρατορικών αγορών, μπορούμε να γνωρίσουμε το εμπορικό, διοικητικό, πολιτικό αλλά και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ρώμης. Πάνω στον λόφο του Καπιτωλίου είναι εξαιρετική η θέα προς τη ρωμαϊκή αγορά και αριστουργηματική η πλατεία, πλαισιωμένη από το Δημαρχείο, τα δύο κτήρια των Μουσείων του Καπιτωλίου, τη μεγάλη σκάλα και το έφιππο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου. Η ομορφιά της πλατείας οφείλεται στον σχεδιασμό και στις δημιουργικές παρεμβάσεις της ιδιοφυίας του Μιχαήλ Αγγέλου. Πολύ κοντά βρίσκεται και η κεντρική κομβική πλατεία της Ρώμης, η Πιάτσα Βενέτσια. Παίρνει το όνομά της από το βενετσιάνικο μέγαρο του 15ου αιώνα που υπάρχει σ ‘αυτή. Σήμερα μουσειακός χώρος, υπήρξε στο παρελθόν κυβερνητική έδρα του Μουσολίνι για περίπου δύο δεκαετίες. Στην πλατεία υπάρχει το τεράστιο και εντυπωσιακό μαρμάρινο Μνημείο της Πατρίδας ή Βιττοριάνο, αφιερωμένο στην Ένωση της Ιταλίας και στον πρώτο της βασιλιά, Βίκτωρα Εμμανουήλ τον β’. Συνεχίζοντας μέσα από στενά, φθάνουμε μπροστά από το διασημότερο σιντριβάνι της Ρώμης, την ξακουστή Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα κέρμα, μια ευχή και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. Κατόπιν διασχίζοντας κάθετα τη βία ντελ Κόρσο, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, συναντάμε την Πιάτσα Κολόνα με τη μεγάλη θριαμβική στήλη και το πρωθυπουργικό μέγαρο. Δίπλα βρίσκεται και η Πιάτσα ντι Πιέτρα με τον ναό του Αδριανού. Λίγο πιο κάτω, τα στενά μας οδηγούν στην Πιάτσα Ροτόντα και στο υπέροχο Πάνθεον, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία. Δεν θα ξεχάσουμε βέβαια να επισκεφθούμε και τις πανέμορφες πλατείες Πιάτσα Ναβόνα με το εντυπωσιακό σιντριβάνι των τεσσάρων Ποταμών και την Πιάτσα ντι Σπάνια με τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, παγωτό, φαγητό, κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

25 Μαρτίου 2024 (4η Ημέρα) – Επίσκεψη Ναό Αγίου Πέτρου & Μουσεία Βατικανού

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πόλη κράτος του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα Μουσεία του, τα οποία περιλαμβάνουν εξαιρετικές και πλούσιες συλλογές αρχαίων και αναγεννησιακών έργων τέχνης. Διασχίζοντας τις στοές και τις αίθουσες με την πλειάδα των αγαλμάτων και εκθεμάτων, τους εντυπωσιακούς τοιχοτάπητες και τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του «θεϊκού» ζωγράφου Ραφαήλ, θα οδηγηθούμε στην Καπέλα Σιξτίνα, που είναι το ιδιωτικό παρεκκλήσι των παπών. Εδώ θα θαυμάσουμε τούς παράλληλους βίους του Χριστού και του Μωυσή, δημιουργία των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως Μποτιτσέλι, Περουτζίνο κ.ά. Κυρίως όμως θα μαγευτούμε με την ανυπέρβλητη Δημιουργία αλλά και την Τελική Κρίση του Μιχαήλ Αγγέλου, που βρίσκονται στην οροφή και πίσω από την Αγία Τράπεζα αντίστοιχα. Από εκεί θα περάσουμε στο εσωτερικό της μεγαλόπρεπης πατριαρχικής βασιλικής του Αγίου Πέτρου, που είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αποστόλου. Το εσωτερικό μας εντυπωσιάζει με το τεράστιο μέγεθός του και τη μεγαλειώδη αρχιτεκτονική του. Ανάμεσα στα άλλα θα θαυμάσουμε την Πιετά του Μιχαήλ Αγγέλου, το κιβώριο του Μπερνίνι και την πλούσια διακόσμηση από μάρμαρα, αγάλματα και ψηφιδωτά, που στολίζουν τα υπέροχα παρεκκλήσια. Βγαίνοντας από την εκκλησία, θα βρεθούμε στη μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία, την οποία αγκαλιάζει η ελλειπτική τετραπλή κιονοστοιχία, που φέρει στην κορυφή της αγάλματα Αγίων, έργο του μεγάλου μαέστρου της τέχνης του μπαρόκ, Τζιανλορέντζο Μπερνίνι. Την πλατεία στολίζουν ακόμα δύο σιντριβάνια και ο μεγάλος αιγυπτιακός οβελίσκος. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

26 Μαρτίου 2024 (5η Ημέρα) -Επίσκεψη στη Νάπολη

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νάπολη, την πόλη της μυθικής σειρήνας Παρθενόπης, με τη μοναδική θέα στον ομώνυμο κόλπο, με φόντο το Κάπρι, την Κοστιέρα του Σορέντο και το διάσημο βουνό-ηφαίστειο, τον Βεζούβιο. Θα μάθουμε για τη μακρόχρονη ιστορία της, για την ελληνική καταγωγή της, όπως εξ’ άλλου μας μαρτυράει το όνομά της, αλλά και για τους πολλούς λαούς από τους οποίους κατακτήθηκε. Μέχρι την Ένωσή της με την Ιταλία (1860-61),από εδώ πέρασαν οι Ρωμαίοι, το Βυζάντιο, οι Νορμανδογερμανοί, οι Φράγκοι, οι Αραγώνες, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, ακόμα και οι Αυστριακοί. Όλοι άφησαν από κάτι στο πέρασμα τους, υλικό αλλά και πνευματικό, πλάθοντας έτσι τη διάσημη στους Ιταλούς «napoletanità», την ιδιαίτερη δηλαδή πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης και των ανθρώπων της. Είναι αυτό που συναντάει και γνωρίζει κάποιος σήμερα, περπατώντας στο πλούσιο αρχιτεκτονικά και σύνθετα δομημένο ιστορικό της κέντρο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα ήθη και τον τρόπο ζωής των ναπολιτάνων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι η πόλη υπήρξε στο παρελθόν, για πάνω από τέσσερις αιώνες, το κέντρο και η πρωτεύουσα, του βασιλείου των δύο Σικελιών ή του βασιλείου της Νάπολης, όπως κατά καιρούς το έλεγαν(1443-1860). Η μεγάλη πλατεία Πλεμπισίτο με το βασιλικό μέγαρο και τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Πάολα με, το όμορφο και ιστορικό καφέ Γκαμπρίνους, το θέατρο Σαν Κάρλο, η στοά του Ουμπέρτο του 1ου, οι κεντρικοί δρόμοι βία Τολέδο και βία Κιάια με τα μπαρόκ κτήρια και τα εμπορικά καταστήματα, η γειτονιά της χιλιοτραγουδισμένης Σάντα Λουτσία και τα καλοδιατηρημένα κάστρα, είναι μέρος από την πολυσύνθετη εικόνα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για έναν καφέ, ή ένα από τα πιο γνωστά ναπολιτάνικα γλυκά σφολιατέλα, παστιέρα και μπαμπά. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

27 Μαρτίου 2024 (6η Ημέρα) – Επίσκεψη Μπάρι

Αναχώρηση για το Μπάρι, όπου θα κάνουμε επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην κρύπτη της οποίας βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Η μετακομιδή των

λειψάνων του από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, έγινε εδώ προς τα τέλη του 11ου αιώνα, από Μπαρέζους ναυτικούς. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη του Μπάρι για να περιηγηθείτε σε μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες αγορές της Ιταλίας. Ακολουθεί αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση εισιτηρίων και καμπινών και πλεύση για Ηγουμενίτσα (19:30).

28 Μαρτίου 2024 (7η Ημέρα) – Επιστροφή Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Πάτρα

         α. Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιστροφή με το λεωφορείο στα Ιωάννινα (γκρουπ Ιωαννίνων).

         β. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας (υπόλοιπο γκρουπ).

         Λήξη εκδρομής.

Για τον ομαλό προγραμματισμό της εκδρομής, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή έως τις 04 Φεβρουαρίου 2024, στο mail της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.: info@pasyno.gr , αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία σας και τα στοιχεία των συνοδών σας (τηλέφωνο, mail), τα οποία θα προωθηθούν στο Ταξιδιωτικό Γραφείο «Go Fun Travel» και θα επικοινωνήσει αρμόδιος υπάλληλος για τη διευθέτηση της συμμετοχής σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                           Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy