Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Σε αναστολή το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την 1η Φεβρουαρίου»

Καταγγελία προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε η ΠΑ.Σ.Υ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., σχετικά με την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμών της 2ης δόσης, καθώς ένας μεγάλος αριθμός Νοσηλευτικού Προσωπικού, δεν έχει προβεί στην διεξαγωγή της 3ης δόσης του εμβολίου, γεγονός το οποίο τους οδηγεί σε αναστολή εργασίας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προς άπαντες στην πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση, αποτρέποντας την επικειμένη καταστροφή. Οι Νοσηλευτές πλέον δεν θα αντέξουν άλλη εργασιακή επιβάρυνση!!!

Αναλυτικά η καταγγελία:

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμών της 2ης δόσης, διαπιστώνουμε από αναφορές των μελών μας πανελλαδικά, ότι ένας μεγάλος αριθμός Νοσηλευτικού Προσωπικού, δεν έχει προβεί στην διεξαγωγή της 3ης δόσης του εμβολίου, γεγονός το οποίο τους οδηγεί σε αναστολή εργασίας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είναι κατανοητό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν δύναται να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας, αλλά ούτε πλέον να παρατείνει την ήδη επισφαλή λειτουργία του, σε βάρος των εναπομεινάντων Νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών υπαλλήλων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εμβολιάστηκαν και ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, για να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία.

Ήδη εκατοντάδες Νοσηλευτές πανελλαδικά, ακόμη και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων και διδακτορικών, βρίσκονται προ των πυλών, της αποχώρησης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Χαρακτηριστικό δε, είναι το γεγονός, ότι οι νέοι Νοσηλευτές στη χώρα μας, προτιμούν να μην εργάζονται ή να ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα (εκτός Νοσηλευτικής), διότι οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες. Επιπλέον, χιλιάδες νοσηλευτές εργάζονται πλέον στο εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Η κατάσταση τείνει να γίνει περισσότερο αφόρητη, αν συνδυάσουμε και το κύμα των αναμενόμενων συνταξιοδοτήσεων εντός του 2022.

Οπότε το ρητορικό ερώτημα που απομένει είναι το εξής: «Για ποιο λόγο να παραμείνει ή να εργαστεί ένας Νοσηλευτής στο Ε.Σ.Υ.;»

  • Μόνιμες προσλήψεις, δεν γίνονται.
  • Μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, δεν γίνονται.
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε., δεν υπάρχει.
  • Μισθολογικές αυξήσεις, δεν υπάρχουν.
  • Κίνητρα για την εισροή Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ., δεν υπάρχουν.

Αντιθέτως, υπάρχουν αντίξοες συνθήκες εργασίας, τραγική υποστελέχωση, επαγγελματική εξουθένωση, αβεβαιότητα εργασιακής σταθερότητας, χειροκροτήματα και πολιτικές υποσχέσεις, με τη μορφή πυροτεχνημάτων. Η μη ορθή πολιτική σε σχέση με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, οδηγεί με προοδευτική ακρίβεια στην κατάρρευση του Ε.Σ.Υ., γεγονός το οποίο έχουμε επισημάνει από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Η εσφαλμένη στοχοποίηση των υγειονομικών υπαλλήλων, για την καθολικότητα του εμβολιασμού, θα αποτελέσει δυστυχώς, το κύκνειο άσμα, για όλους τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ., το οποίο αυτοκαταστρέφεται καθημερινά.

Οι Νοσηλευτές πλέον δεν θα αντέξουν άλλη εργασιακή επιβάρυνση!!! Ήδη έκλεισαν τριήμερες και τετραήμερες βάρδιες λόγω της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ η πλειοψηφία της χώρας, είχε βγει σε αργία.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προς άπαντες στην πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση, αποτρέποντας την επικειμένη καταστροφή και παραμένει στη διάθεση της πολιτείας, για υγιή και γόνιμό διάλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                          Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy