Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Συγχαρητήρια επιστολή για τη Σύσταση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών

Αξιότιμε κ. Γεωργίου,

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), συγχαίρει όλους τους κύπριους συναδέλφους Νοσηλευτικούς Λειτουργούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, μέσω της όποιας προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εκλογή των αξιόμαχων συναδέλφων Νοσηλευτικών Λειτουργών ήρθε σε μια έκτακτη για τον κλάδο συγκυρία, στην οποία όλοι οι Νοσηλευτές-τριες καλούνται να πράξουν το επάγγελμά τους κάτω από ιδιαιτέρως δυσμενείς και επισφαλής συνθήκες εργασίας, καθώς όπως είναι ευρέως γνωστό, η υποστελέχωση των Νοσηλευτικών Διευθύνσεων σε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι τραγική και σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών Μ.Ε.Θ. και την οριακή παροχή τεχνικού εξοπλισμού, αθροιστικά επιβαρύνουν το έργο των Νοσηλευτών-τριών.

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε, είναι η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των πολιτών, ώστε να συνετιστούν στις υποδείξεις των επαγγελματιών υγείας και να εφαρμόσουν με υπευθυνότητα τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία.

Το 2020 αποτελεί το έτος σταθμό για τους Νοσηλευτές-τριες, διότι θα αποδείξουν για πολλοστή φορά ότι τίποτα και πότε δεν τους χαρίστηκε, καθώς, ακόμα και η αναγνώριση του έργου τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Διεθνές Έτος Νοσηλευτών-τριών», θα επέλθει μέσω της αυταπάρνησης, της αυτοθυσίας και της αλτρουιστικής επιμονής τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τους αδελφούς Νοσηλευτικούς Λειτουργούς της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών και εύχεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                Τζαννής Πολυκανδρίωτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy