Δελτία Τύπου

Συνάντηση της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο

Download PDF

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού για τα πάμπολλα προβλήματα του ΕΣΥ που συνεχώς επιτείνονται.

Ειδικότερα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται εσχάτως, για την άμεση πρόσληψη των Νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ και του ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού των προκηρύξεων 5Κ και 7Κ και για την έκδοση από το ΑΣΕΠ των αποτελεσμάτων των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών της τελευταίας προκήρυξης. Επιπροσθέτως, δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2011 ικανοποιητικό χρηματικό ποσόν για την επόμενη προκήρυξη Νοσηλευτών.

Αναφορικά με τα λοιπά πάγια αιτήματα του κλάδου, καταθέσαμε τις απόψεις μας για τη δημιουργία κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ και ανάλογα υπομνήματα για την ένταξη των Νοσηλευτών στα ΒΑΕ και το ασφαλιστικό μέλλον του κλάδου μας.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν εγγράφως προτάσεις για την άμεση υπαγωγή των νοσοκομείων ειδικού καθεστώτος στο ΕΣΥ και για την αναβάθμιση των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Ειδική μνεία έγινε στους ιδιαίτερα χαμηλούς δείκτες στελέχωσης των νοσοκομείων ανά τμήμα και στη σύγκρισή του με τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, γεγονός που συνδέθηκε με την ανάγκη άμεσης τροποποίησης των απαρχαιωμένων οργανισμών των νοσοκομείων, την ένταση του ρυθμού των προσλήψεων αλλά και της νοσηλευτικής εξειδίκευσης σε τμήματα ιδιαιτέρως απαιτητικά, όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αναλυτική αναφορά έγινε στην ΕΝΕ, την οποία ο Υπουργός τόνισε ότι υπολογίζει ιδιαιτέρως και ότι σκοπεύει να την αξιοποιήσει άμεσα ως σύμβουλο της Πολιτείας για τα θέματα της Υγείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του επιμελητηριακού και επιστημονικού της χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας το εύρος της δέσμης των αρμοδιοτήτων της.

Τέλος, μετά από πρόταση του Υπουργού, η επόμενη συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη και τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας μας, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο κατά την έναρξη του 11ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΝΟ στη Λάρισα.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε από την εν λόγω συνάντηση μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με συγκρατημένη αισιοδοξία, μιας και η αλλαγή στην ηγεσία του ΥΥΚΑ, μόνον θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μετά από 11 μήνες παλινωδιών και οπισθοδρόμησης.

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟΕΣΥ

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy