Δελτία Τύπου

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – ΕΣΥ, συναντήθηκε στις 13/02/2020, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, στο πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου του Υπουργείου Υγείας με συνδικαλιστικούς φορείς, σχετικά με επικείμενες αναπροσαρμογές επί του νοσηλευτικού επαγγέλματος.

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, συζητήθηκαν οι προοπτικές δημιουργίας ανεξάρτητου Κλάδου Νοσηλευτών στο Δημόσιο Τομέα, ζήτημα το οποίο ταλανίζει διαχρονικά τη νοσηλευτική κοινότητα, επηρεάζοντας αρνητικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε πολλαπλά επίπεδα.

Κατόπιν, τέθηκε προς συζήτηση, το ζήτημα της μετεξέλιξης των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και όλες οι θετικές πτυχές, οι οποίες θα αναζωογονήσουν σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς θα προσθέτονται άμεσα στο δυναμικό τους και σε ετήσια βάση 1500 νοσηλευτές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καινοτόμες προτάσεις από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, οι οποίες σε συνδυασμό με το γόνιμο κλίμα επικοινωνίας, δημιουργούν θετικές προσδοκίες για την επίλυση των πάγιων αιτημάτων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. προς όφελος όλων των Νοσηλευτών.

Επιπλέον τα μέλη ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, ο οποίος ανέφερε το θερμό ενδιαφέρον του Υπουργείου για τις επικείμενες εξελίξεις στο νοσηλευτικό επάγγελμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., δεσμεύεται στη συνέχεια του διαλόγου, στην επεξεργασία και κατάθεση επιπλέον προτάσεων, επί της προαναφερόμενης θεματολογίας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας την εξέλιξη των Νοσηλευτών, με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδρίωτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy