Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Συνέδριο Αντιπροσώπων ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. 2024

Στις 25 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε υβριδικά, το Συνέδριο Αντιπροσώπων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», στο οποίο συμμετείχαν Αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους Νοσηλευτών πανελλαδικά.

Οι Αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν για όλα τα τρέχοντα θέματα σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα καθώς και για τον μελλοντικό προγραμματισμό των δράσεων της Ομοσπονδίας. Κατόπιν παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας σε διοικητικό – οικονομικό – κοινωνικό επίπεδο, τα οποία υπερψηφίστηκαν ομόφωνα.

Όλοι οι Αντιπρόσωποι έλαβαν το λόγο και αποτύπωσαν ενδελεχώς τους προβληματισμούς των μελών από τις Υπηρεσίες Υγείας, για την παρούσα κατάσταση και αναπτύχθηκε ένας υγιής και εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος, μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό. Σύσσωμο το Σώμα των Αντιπροσώπων συμφώνησε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και την προβολή των διαχρονικών αιτημάτων και των παρεμβάσεων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε όλο τον πολιτικό κόσμο, ανεξαρτήτως κομματικής χροιάς. Για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κάλεσε τα μέλη στην από κοινού χάραξη στρατηγικών διεκδίκησης, η οποία αφορά τα ακόλουθα αιτήματα:

  1. Μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων Νοσηλευτών (επικουρικού προσωπικό, Ο.Α.Ε.Δ., ειδικευμένων Νοσηλευτών).
  2. Άμεσες προσλήψεις νέων Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας μέσω Ειδικού Συστήματος Προσλήψεων.
  3. Ειδικό Σύστημα Συνταξιοδότησης.
  4. Ειδικό Σύστημα αξιολόγησης – κρίσεων για τους Νοσηλευτές.
  5. Ειδικό μισθολόγιο για τους Νοσηλευτές.
  6. Ένταξη όλων των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.
  7. Άμεση αναγνώριση της ισοδυναμίας – αντιστοίχισης των τίτλων σπουδών των πρώην Πτυχιούχων Τ.Ε., με τους Πτυχιούχους Π.Ε.
  8. Άμεση αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων και έκδοση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων.
  9. Συμμετοχή των Διευθυντών-ντριων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.
  10. Συμμετοχή Π.Ε. ή Τ.Ε. Νοσηλευτών στα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. ευχαριστεί θερμά όλους τους Αντιπροσώπους και τα μέλη της, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, απέναντι στο έργο της Ομοσπονδίας. Η αύξηση άλλωστε των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από 19 σε 34, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του έργου της Ομοσπονδίας, του υγιούς συνδικαλισμού και των αρχών που πρεσβεύουν τα μέλη της πανελλαδικά. Οι Νοσηλευτές έχουμε τη δική μας φωνή και διεκδικούμε ευθαρσώς τα δικαιώματά μας απέναντι στις αναχρονιστικές και αντι – νοσηλευτικές μικροπολιτικές και η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. παραμένει πάντα στις επάλξεις, στηρίζοντας έργο μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy