Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Συνδικαλιστική δίωξη στο Αγία Όλγα

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, καταγγέλλει ομόφωνα την από 7/7/2016 διάτρητη απόφαση του διοικητή κ. Μιχάλη Κούρτη (Αρ. πρωτ. 572) με την οποία  καθαιρεί από τη θέση του τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τον κ. Μιχάλη Μαντζανά, χωρίς να επικαλείται κανέναν απολύτως λόγο που να δικαιολογεί την κυνικότητα της απόφασής του.

Ο κύριος Κούρτης, με τρόπο που στερείται κάθε ίχνους διοικητικής διακριτικότητας, διαπράττει ένα μέγιστο ολίσθημα, ναρκοθετώντας έτσι την εργασιακή καθημερινότητα του νοσοκομείου και πλήττοντας καίρια τις αρχές της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας.

Η εξοργιστική τούτη απόφαση πέραν της αδικίας που διαπράττει, γεννά πλήθος ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα, όπως εάν ερωτήθηκε εγγράφως η άποψη της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και αν υπήρξε σχετική έγγραφη εισήγηση επί του θέματος, αν ο θιγόμενος ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του ως Τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και βέβαια γιατί δεν περίμενε τις τυπικές κρίσεις της ιεραρχίας, προάγοντας τις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας.

Η πλήρως αναιτιολόγητη κίνηση του διοικητή, καθίσταται ακόμα περισσότερο προκλητική, γιατί αποτελεί συν τοις άλλοις και ωμή συνδικαλιστική δίωξη, μιας και ο κ. Μιχάλης Μαντζανάς είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Σωματείου της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ που εδρεύει στην Αθήνα και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, με ευρεία συνδικαλιστική δράση στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Εν κατακλείδι, ο υποβιβασμός του αυτός, πλήττει βάναυσα την προσωπικότητά του και θεωρείται μείζον πολιτικό θέμα και ευθεία βολή στην ελευθερία της έκφρασης και της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Υπενθυμίζουμε δε, ότι κάθε επίκληση της στείρας έννοιας της τήρησης νομιμότητας, δε σημαίνει ότι ακολουθεί και τους κανόνες της ηθικής.

Με βάση τα παραπάνω, η ανάκληση της εν λόγω διοικητικής πράξης θεωρείται για την ομοσπονδία μας μονόδρομος και η επαναφορά του κ. Μιχάλη Μαντζανά στη θέση του Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τοις πράγμασιν επιβεβλημένη.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                                   Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy