Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Συνεχίζεται η κατάθεση αγωγών για το επίδομα των προϊσταμένων από την ΠΑΣΥΝΟ

Όπως είναι ήδη γνωστό, με την θέση σε ισχύ από την 1η-01-2016 των διατάξεων του Νόμου 4354/2015 περί του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων των νοσοκομείων όλης της χώρας λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης, το οποίο υπολείπεται μηνιαίως κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι λοιποί τμηματάρχες είτε των διοικητικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, είτε άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Επειδή η συγκεκριμένη άνιση μεταχείριση των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων είναι πρωτοφανής και εντελώς άδικη, ήδη από την πρώτη στιγμή η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αντέδρασε έντονα και ανέλαβε την πρωτοβουλία για την έναρξη ενός δικαστικού αγώνα με αντικείμενο την εξομοίωση του επιδόματος θέσης ευθύνης των 250 ευρώ των νοσηλευτών – τμηματαρχών με το επίδομα θέσης ευθύνης των 290 ευρώ που λαμβάνουν οι λοιποί τμηματάρχες.

Ήδη, λοιπόν, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ είναι σε θέση να ανακοινώσει, ότι σήμερα, 15-07-2016 κατετέθησαν οι επόμενες δυο αγωγές για την ως άνω δικαστική διεκδίκηση για τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός, ενώ θα ακολουθήσουν το Σεπτέμβρη και άλλες αγωγές προϊσταμένων άλλων νοσοκομείων, με απώτερο πλην άμεσο στόχο την εισαγωγή μιας εξ αυτών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και την συζήτησή της κατά την διαδικασία της δίκης – πιλότου.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ δεσμεύεται να ενημερώνει τα μέλη της και ολόκληρη τη νοσηλευτική κοινότητα για την εξέλιξη αυτής της αγωνιστικής πρωτοβουλίας, της οποίας, σημειωτέον, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου και το κόστος, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικώς ούτε κατ’ ελάχιστον τα μέλη της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

            Αριστείδης Δάγλας      Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy