Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας: Περιστατικό βίας σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Γ.Ν. Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”

Με αφορμή το  βίαιο περιστατικό  με λεκτική και σωματική βία που ασκήθηκε από συνοδό ασθενή  προς το νοσηλευτικό   προσωπικό του Γ.Ν.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ως ΣΥ.ΝΟ ΑΧΑΪΑΣ καταδικάζουμε απερίφραστα  κάθε συμπεριφορά που  μας  εκθέτει  σε κίνδυνο σωματικό ή ψυχικό και εν τέλει  επαγγελματικό αφού δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε απρόσκοπτα τα καθήκοντα μας. Δυστυχώς   η συγκριμένη  περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση ,απλά   ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» δεδομένου ότι καθημερινά  γινόμαστε  δέκτες παραπόνων από αρκετούς συναδέλφους  ειδικά για περιπτώσεις   λεκτικής  βίας. Το Νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί το βασικό πυλώνα  του συστήματος υγείας και ειδικά τα τελευταία χρόνια  έχει ξεπεράσει κάθε όριο σωματικής και ψυχικής αντοχής. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε σάκος του μποξ (μεταφορικά και κυριολεκτικά ) για κανένα και υπό συνθήκες ψυχολογικής  και πολλώ δε μάλλον σωματικής βίας ,είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε αποδοτικά  με γνώμονα  πάντα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας    προς τον ασθενή με τη συνεργασία βεβαίως της διεπιστημονικής ομάδας .

Η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει  από τέτοιου  είδους συμπεριφορές  που μας θέτουν σε κίνδυνο  αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας   και εφαρμόζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται αυστηρά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι  ο επαγγελματισμός μας και η  ενσυναίσθηση που μας διέπει  κατά την άσκηση των καθηκόντων μας δεν θα πρέπει από κάποιους να  εκλαμβάνεται ως αδυναμία  με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά νοείται να φεύγει επαγγελματίας υγείας από το σπίτι του για εργασία και να έχει  το άγχος αν θα  επιστρέψει αρτιμελής !!

Ως ΣΥ.ΝΟ. ΑΧΑΪΑΣ  αφού  εκφράσουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο, απαιτούμε την  απόδοση  ευθυνών στον υπαίτιο όπως προβλέπεται εξάλλου από τη νομοθεσία αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών  άμεσα από την πολιτεία με την ελπίδα  να είναι αυτό το τελευταίο  περιστατικό βιαιοπραγίας  από πολίτη προς επαγγελματία υγείας .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Λεβέντης Χαράλαμπος                                          Δεληγάκης Απόστολος

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy