Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αχαίας: Περιστατικό βίας σε νοσηλεύτρια στο Π.Γ.Ν. Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”

Με αφορμή  αναφερόμενο  περιστατικό  με λεκτική και σωματική βία που ασκήθηκε από ιατρό  προς  νοσηλεύτρια  του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», ως ΣΥ.ΝΟ ΑΧΑΪΑΣ καταδικάζουμε απερίφραστα  κάθε συμπεριφορά που  μας  εκθέτει  σε κίνδυνο σωματικό ή ψυχικό και εν τέλει  επαγγελματικό αφού δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε απρόσκοπτα τα καθήκοντα μας.

Δυστυχώς   η συγκριμένη  περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση ,αφού  συχνά  γινόμαστε αποδέκτες  παραπόνων από αρκετούς συναδέλφους  ειδικά για περιπτώσεις   λεκτικής  βίας. Το Νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί το βασικό πυλώνα  του συστήματος υγείας και ειδικά τα τελευταία χρόνια  έχει ξεπεράσει κάθε όριο σωματικής και ψυχικής αντοχής.

 Δεν είμαστε διατεθειμένοι να  μείνουμε απαθείς σε  τέτοιου είδους  συμπεριφορές από όπου και αν  αυτές εκπορεύονται  διότι  υπό συνθήκες ψυχολογικής  και πολλώ δε μάλλον σωματικής βίας ,είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε αποδοτικά  με γνώμονα  πάντα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας    προς τον ασθενή με τη συνεργασία βεβαίως της διεπιστημονικής ομάδας.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι  ο επαγγελματισμός μας και η  ενσυναίσθηση που μας διέπει  κατά την άσκηση των καθηκόντων μας δεν θα πρέπει από κάποιους να  εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που σε πρώτη φάση τουλάχιστον η Διοίκηση  του νοσοκομείου επέδειξε αυξημένα αντανακλαστικά σε επίπεδο διερεύνησης του θέματος,  ως  ΣΥ.ΝΟ ΑΧΑΪΑΣ αναμένουμε την εξέλιξη του θέματος με  εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απαρέγκλιτα  με την ελπίδα να είναι το τελευταίο περιστατικό βίας προς  το νοσηλευτικό προσωπικό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Λεβέντης Χαράλαμπος                                         Δεληγάκης Απόστολος

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy