Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Κοζάνης - ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ. Θεσσαλονικης: “Επιλεκτική έκφραση ευχαριστιών”

Ο ΣΥΝΟ Θεσσαλονίκης με αφορμή σχετική ανάρτηση της Διοικήτριας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει την απορία του για τη σκοπιμότητα της επικέντρωσης των «ευχαριστιών» στα στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, με σαφή υποβάθμιση του ρόλου των Νοσηλευτών.

Ειδικότερα, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε τη σκοπιμότητα των «ιδιαίτερων» και εκτενέστατων ευχαριστιών προς τα επιτελικά στελέχη της ΝΥ που υπηρετούν σε θέση ευθύνης και είναι εκ του Νόμου αυτονόητο ότι θα διαδραματίσουν επιτελικό ρόλο, με ταυτόχρονη την εξαιρετικά «λιτή» αναφορά στους απλούς Νοσηλευτές, οι οποίοι ουσιαστικά απουσιάζουν από το κατά τα άλλα μακροσκελές ευχαριστήριο.

Οι απλοί Νοσηλευτές του Θεαγενείου, στυλοβάτες του ΕΣΥ, πάντα στην πρώτη γραμμή και προσφέροντας τα μέγιστα στους ογκολογικούς ασθενείς, με τους δείκτες αποδοτικότητας της εργασίας τους να είναι αυταπόδεικτοι, αναφέρονται ακροθιγώς στην ανάρτηση της Διοικήτριας.

Δεν θεωρούμε απαγορευμένη την προσπάθεια «επιβεβαίωσης» και «ενδυνάμωσης» των πρόσφατων επιλογών της Διοικήτριας, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι οι Νοσηλευτές του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ είναι όλοι πλήρως και επαρκώς καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο τους, κάτι που τους καθιστά «μοναδικούς» και για το λόγο αυτό ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για όλους τους.

Με θλίψη μας διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση το ανακάλυψε κάπως αργά και δυστυχώς όχι επαρκώς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας 

Γεώργιος Μπαλιόζογλου                              Σοφία Ζουρνατζή

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy