Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Ξάνθης – ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ. Ξάνθης: Υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος, όμως δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση το μέτρο της υποχρεωτικότητας

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ν. Ξάνθης με αφορμή την νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε οποιονδήποτε εξαναγκασμό Συναδέλφων να εμβολιαστούν μέσω της επιβολής ποινών όπως η αναστολή από την εργασία και η στέρηση των αποδοχών τους.

Η πάγια θέση των Νοσηλευτών είναι υπέρ του εμβολιασμού, κύριο μέλημα τους είναι η φροντίδα προς τον συνάνθρωπο που έχει προβλήματα υγείας και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία τους ούτε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να αμφισβητήσει την προσφορά μας, όταν εμείς οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι και μη, ήμασταν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της Πανδημίας υπό αντίξοες εργασιακές συνθήκες.

Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία αντί να φροντίσει να επιλύσει χρόνια προβλήματα των Νοσηλευτών και να ενισχύσει με μόνιμες προσλήψεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προτίμησε να στοχοποιήσει Συναδέλφους με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καταπατώντας θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η μοναδική διέξοδος πλέον από τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιες αποφάσεις που στερούνται ηθικής και δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης σε Συναδέλφους μας είναι η ακύρωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας.

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ν. Ξάνθης τάσσεται υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος, όμως δεν  αποδέχεται σε καμία περίπτωση το μέτρο της υποχρεωτικότητας και στηρίζει τους Συναδέλφους που εκβιάζονται από την Ελληνική Πολιτεία, απειλούμενοι με απομάκρυνση από την εργασία και στέρηση μισθού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Καριώτης                                                                    Αλέξανδρος Μιτσικάρης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy