Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής: Επίσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο»

Στις 18 Οκτωβρίου 2022, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Μαρία Γκόνη και τον Καθηγητή Ψυχιατρικής, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, κ. Νικόλαο Στεφανή.

Συζητήθηκαν ενδελεχώς τα φλέγοντα ζητήματα της επαγγελματικής εξουθένωσης, τα οποία έχουν προκύψει από την τραγική υποστελέχωση κι επιβαρύνουν το έργο των Νοσηλευτών Ψυχικής υγείας, καθώς καλούνται καθημερινά να προσφέρουν πέρα από το 100% των δυνάμεων τους, για να μπορούν να παρέχουν άρτια νοσηλευτική φροντίδα. Η σωματική – ψυχική  κόπωση, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων σε συνδυασμό με την πανδημία COVID -19, έχουν δημιουργήσει ένα επισφαλές πλέον εργασιακό περιβάλλον για τους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο, λόγω του υψηλού επαγγελματικού επιπέδου τους, οι Νοσηλευτές και με την αρωγή της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, ανταπεξέρχονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των Τμημάτων, διατηρώντας ένα ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο.

Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός, ότι παρά τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης, πληροφορηθήκαμε απ’ την κ. Μαρία Γκόνη, ότι το Αιγινήτειο Νοσοκομείο είχε εξαιρεθεί από την πρόσφατη Προκήρυξη 7Κ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ιδιαίτερο πλαίσιο λειτουργίας του Νοσοκομείου, λόγω της Πανεπιστημιακής του ιδιότητας, καθώς και οι παθογένειες οι οποίες προκύπτουν διαχρονικά, από το ιδιαίτερο καθεστώς λειτουργίας του. Πραγματοποιήθηκε αναφορά στο Πρόγραμμα Σπουδών των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, στη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών απ’ τον Ιανουάριο του 2022 στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Ακόμη, ενημερωθήκαμε από την κ. Μαρία Γκόνη και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, κ. Ελένη Λεμπέση (μέλος της αρμόδιας επιτροπής), σχετικά με το αίτημα που εκκρεμεί απ’ το Μάϊο του 2022, για την ανανέωση σύμβασης της εταιρείας φύλαξης καθώς και για τα καθήκοντα – αρμοδιότητες αυτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ένα ιδιαιτέρως γόνιμο κλίμα αμοιβαίας σύμπνοιας, απόψεων, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για συνεχή επικοινωνία, με κοινό προσανατολισμό, για τη διασφάλιση ενός υγιούς Συστήματος Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ -Ε.Σ.Υ. Νομού Αττικής, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, τους συναδέλφους Νοσηλευτές, καθώς και τον Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαο Στεφανή, για την ένθερμη φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο, ανανεώνοντας το ραντεβού μας, για τις αρχές του έτους 2023.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας 

Αθανάσιος Τζιάτζιος                                                  Αφροδίτη Βλαχάκου

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy