Ανακοινώσεις Τελευταίες Εξελίξεις

«Τέλος ψυχραιμίας για τους εκπροσώπους της «συγκυβέρνησης» της ΠΟΕΔΗΝ»

Μετά τις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ που διεξήχθησαν σε μια σημειολογικά ιδιαίτερη χρονική περίοδο, (μιας και λίγες μέρες πριν έγιναν οι βουλευτικές εκλογές) και κατόπιν όσων ευτράπελων έλαβαν χώρα κατά και μετά τη διεξαγωγή τους (καταγγελίες για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση που υπερέβη το δεκαήμερο, μέχρι να  καταμετρηθούν οι σταυροί και να  εκδοθούν τα ενδοπαραταξιακά αποτελέσματα, ανακοινώσεις για ψηφοδέλτια με… ποικιλόχρωμους σταυρούς ώστε να διαπιστωθεί αν το … ποίμνιο υπάκουσε τον «ηγέτη» και γενικότερα μια ατμόσφαιρα που θύμιζε άλλες εποχές), οι πρωτεύσαντες στην προτίμηση των αντιπροσώπων των παρατάξεών τους, οι κ.κ. Γιαννάκος και Κασσές, ήτοι οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, μόλις που κατόρθωσαν να σώσουν την παρτίδα και συνασπίστηκαν πάλι σε πρασινογάλανη «συγκυβέρνηση», ακολουθώντας την κεκτημένη (και πλέον μηδενική) ταχύτητα των κομμάτων αναφοράς των παρατάξεών τους.

Έτσι, με εμφανείς τις πληγές από τις τεράστιες απώλειες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, ο «πατροπαράδοτος» μηχανισμός λειτούργησε (έστω για τελευταία φορά), δίνοντας μια τριετή παράταση στο θρίλερ της… υπέροχης αυτής συνδιοίκησης.

Τα όργανα όμως άρχισαν νωρίς. Μετά τη σύσταση της εκτελεστικής επιτροπής, το ΜΕΤΑ (Μέτωπο ταξικής ανατροπής, προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ), με ανακοίνωσή του στις 13/3/2015, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συνδιοικούντες την ομοσπονδία επί σειρά ετών (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) «θα συνεχίσουν να αυθαιρετούν, είτε αυτό αφορά ανακοινώσεις, είτε παρεμβάσεις, είτε περιοδείες, είτε την σύνταξη του περιοδικού,  παραβιάζοντας κάθε κανόνα Δημοκρατικής λειτουργίας στην Ομοσπονδία». Οι εκπρόσωποι της παράταξης μάλιστα εκφράζουν τη δυσφορία τους γιατί δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία η λίστα με τις προτάσεις τους για τον εκδημοκρατισμό και την πλουραλιστική λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα προσθέτουν ότι «τα φαινόμενα μονομερών αποφάσεων, χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψιν η θέση των υπόλοιπων παρατάξεων ή της μειοψηφίας, η έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης για ενέργειες και παρεμβάσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μέχρι χθες ήταν καθεστώς»…

Με βάση τα παραπάνω και ενώ στο παρελθόν δεν είχαμε συνηθίσει από τέτοιες «ενδοομοσπονδιακές» δημοσίως εκπεφρασμένες τριβές, έχουμε την αίσθηση ότι οι «συγκυβερνήτες» θα στριμωχτούν, με δεδομένη μάλιστα την υπάρχουσα πολιτική συγκυρία, παρά τις πομφόλυγες που εσχάτως ανακοινώνουν, ώσπερ οι ίδιοι να προήλθαν από παρθενογένεση…

Ο συνδικαλιστικά ξεδοντιασμένος κ. Γιαννάκος,  δείχνοντας διαχρονικά το μίσος του για την αυτοοργάνωση, την ανεξαρτητοποίηση και την αυτοδιοίκηση των νοσηλευτών, αλλά κυρίως για την εκπροσώπησή τους από το δικό τους ΝΠΔΔ και τη δική τους ομοιοεπαγγελματική ομοσπονδία, προσπαθεί να «δαγκώσει» όπου και όπως μπορεί. Νοσοκόμος ο ίδιος, επιχειρεί με κάθε μέσο να υποβαθμίσει τους νοσηλευτές, αναμιγνύοντάς τους με τους υπόλοιπους υπαγόμενους υπαλλήλους στη νοσηλευτική υπηρεσία, υπό τα ευρέα και ισοπεδωτικά επίθετα «υγειονομικοί» και «νοσηλευτικό», παραλείποντας το απαραιτήτως προσδιοριζόμενο ουσιαστικό. Δεν έχουμε την απαίτηση ο εν λόγω κύριος να έχει γνώσεις γλωσσολογίας, θα περιμέναμε όμως την ανάλογη συνδικαλιστική σοβαρότητα, όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με αντικείμενα που απ’ ότι φαίνεται δε γνωρίζει, ή ακόμα χειρότερα κατέχει ημιτελώς.

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, μετά την  προσχηματική πολεμική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια με συγκεντρώσεις μερικών δεκάδων ατόμων, προσπαθεί μάταια να πείσει τους εργαζομένους για τη μαχητικότητά του.

Ο απόηχος των εκλογών της ΠΟΕΔΗΝ και των όσων ευτράπελων τις σημάδεψαν, οδήγησε τη νεοπαγή (πλην αρχέγονη) ηγεσία της σε κινήσεις απόγνωσης. Φαίνεται πως οι θέσεις που είχαν τάξει σε πολλούς δεν έφτασαν και η δυσφορία των αντιπροσώπων έγινε κάτι παραπάνω από ενοχλητική. Έτσι, κάθε πολυμήχανος ηγέτης, όταν στριμωχτεί απ’ όσους περιμένανε να τηρηθούν τα…συμπεφωνημένα, πρέπει να εφεύρει λύσεις.

 Τι εφηύραν λοιπόν οι φωστήρες μας; Τη νεκρανάσταση ενός θεσμού που είχε και παλιά δοκιμαστεί να λειτουργήσει ανεπιτυχώς και που δεν υπάρχει ούτε καν στο καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ, ούτε και έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να κάνει οτιδήποτε, πλην «συνευρέσεων δια τέιον και ανταλλαγή απόψεων πάσης φύσεως»: Της φοβερής και τρομερής Γραμματείας Νοσηλευτικού (κι εδώ το επίθετο θα προσέξετε ότι είναι ορφανό και ασυνόδευτο…), αποτελούμενης αυθαιρέτως από 11 τακτικά και 11 αναπληρωματικά μέλη. Η ανακοίνωση μάλιστα που κοινοποιεί τη δημιουργία της, προσπαθεί να περάσει για επίσημη και να «ψαρώσει» κατά το κοινώς λεγόμενον τους αποδέκτες της, κλείνοντας με μια άνευ προηγουμένου αυθαιρεσία: Την επισήμανση προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι δήθεν τα (ορισμένα και όχι αιρετά) μέλη της εν λόγω γραμματείας δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια βάσει του Ν 1264/82…

 Η ευκολία λοιπόν με την οποία λέγονται τέτοια ασύστολα ψεύδη, δείχνει προφανώς την απόγνωση των κ.κ. Γιαννάκου και Κασσέ, αλλά κυρίως την επερχόμενη εκθρόνισή τους από δυνάμεις νέες, ακομμάτιστες και προπαντός άφθαρτες και υγιείς.

Οι συμμετέχοντες δε, στην προαναφερθείσα Γραμματεία- παρωδία, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν για τα πραγματικά ελατήρια αυτών που τους πούλησαν «χάντρες και καθρεφτάκια» και να αποδοκιμάσουν την αυθαιρεσία της απεγνωσμένης ποικιλόχρωμης … dream team.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα λοιπόν, η αξιοπιστία της ΠΟΕΔΗΝ έχει χάσει το κεφάλι της, πολύ πριν τον επίσημο αποκεφαλισμό της.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy