Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Ε.Σ.Υ. - Ν. Αττικής Τελευταίες Εξελίξεις

«Τα φλέγοντα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Ψ.Ν.Α. στο επίκεντρο της συνάντησης του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. Αττικής, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου»

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022, συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής με τη Διοικήτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής κ. Δέσποινα Τσαγδή, στο πλαίσιο της αποτύπωσης των δυσχερών καταστάσεων των οποίων έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και όλων των επιπρόσθετων επιβαρυντικών συνέπειων της, εις βάρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου, η οποία επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, από την υπερπροσπάθεια την οποία καταβάλλει καθημερινά. Εξετάστηκαν ενδελεχώς όλες οι προοπτικές ενίσχυσης του νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό μέσω της Νοσηλευτικής Ειδικότητας Ψυχικής Υγείας, της πλατφόρμας του επικουρικού προσωπικού και της αναμενόμενης προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π., οι οποίες και θα προσφέρουν ιδιαίτερη ενδυνάμωση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Αποτυπώνοντας τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, εκφράστηκε η άμεση ανάγκη της συνεισφοράς όλων των μελών των διεπιστημονικών ομάδων, στην εύρυθμη λειτουργία των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με την καθημερινή παρουσία τους στις πρωινές και στις απογευματινές βάρδιες, ώστε να αναπτυχθεί εκτενέστερα η διεπιστημονική συνεργασία προς όφελος των ενοίκων.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της ανάληψης του ρόλου του Επιστημονικού Υπευθύνου στις Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στους Υπόλογους Νοσηλευτές, καθώς μέσω της καθημερινής παρουσίας τους, διευκολύνεται στο έπακρο η εύρυθμη λειτουργία των Δομών.

Ακόμη συζητήθηκε η άμεση ανάγκη αναδιαμόρφωσης του Οργανισμού του Ψ.Ν.Α., ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και παράλληλα να εξελιχτεί και το ίδιο το Νοσοκομείο, ώστε να αποτελεί ένα περιβάλλον επιστημονικής εξέλιξης τόσο για το υφιστάμενο προσωπικό, όσο και για τους νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Στο σημείο αυτό αποσαφηνίστηκε ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση η αναδιαμόρφωση δεν σχετίζεται με κατάργηση υπηρεσιών και κλείσιμο δομών, γεγονότα τα οποία θα επιφέρουν μια πολύ επικίνδυνη οπισθοδρόμηση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Ο ΣΥ.Ν.Ο.ΨΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής, στο πλαίσιο της διαφάνειας και του υγιή συνδικαλισμού, αγωνίζεται μαζί με όλα τα μέλη του, για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων κι όχι ημίμετρων, ώστε να τεθούν σταθερά θεμέλια για την εξέλιξη των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα, δεσμεύεται για τη συνέχεια των επαφών, με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, καθώς και για την καθιέρωση της αμφίδρομης επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Αθανάσιος Τζιάτζιος                                                            Παναγιώτης Ζαρκαδούλας

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy