Άρθρα

Τελικά ξέρουμε τι θέλουμε ;

Νίκος Παπανδρέου, πρόεδρος Δ.Σ Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συλλόγου Νοσηλευτών Αττικής (μέλος ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ)

Τα τρία τελευταία χρόνια οι αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι σαρωτικές . Τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στις εργασιακές σχέσεις , τις πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες , την αντιμετώπιση της ζωής μας . Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των αλλαγών αυτών είναι σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας , σε βάρος των εργαζομένων , σε βάρος των ανέργων και της νέας γενιάς της χώρας μας .

Η κρίση , όχι μόνο οικονομική αλλά και λειτουργίας του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος , τρομάζει , πανικοβάλλει τους εργαζόμενους που αναρωτιούνται για την δυνατότητα επιβίωσης τους . Κλονίζεται λοιπόν το σύστημα διοίκησης του Κράτους ….. Το σύστημα …. Αυτό το σύστημα που μας έφερε εδώ … Αυτό το σύστημα που μας οδήγησε στα αδιέξοδα που ζούμε … Αυτό που στηριζόταν στη ρεμούλα , στη διαφθορά , στο «μέσον» , στον κομματισμό … Αυτό που το στήριζαν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που «αναλάμβαναν» να λύσουν προβλήματα που ποτέ δεν είχαν ζήσει γιατί είχαν «ξεχάσει» να δουλέψουν , αυτοί που απειλούσαν και συνεχίζουν να το κάνουν αν οι εργαζόμενοι τολμούσαν να ζητήσουν αξιοκρατία και αυτονομία .

Η κρίση λοιπόν, μέσα από τα δεινά που επέφερε , κλόνισε έναν μηχανισμό που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να βρει ενέργεια μέσα από απειλές και φρούδες υποσχέσεις. Η κρίση αυτή μας βάζει σε ένα τεράστιο δίλημμα. Μας υποχρεώνει να αποφασίσουμε για το μέλλον της κοινωνίας μας αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.

Θέλουμε να ξαναστήσουμε το ίδιο σύστημα που μας έφερε στην εξαθλίωση ή να φτιάξουμε μια υγιή κοινωνία που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία , την κοινωνική δικαιοσύνη , στην εφαρμογή των νόμων και την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων; Και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει με τις «συνταγές» που τροφοδοτούσαν τις μηχανές του παλαιού συστήματος ; Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι οι «άρχοντες» του παλαιού συνδικαλισμού μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τους Νοσηλευτές; Είναι δυνατόν να μας φοβίζουν οι κάθε είδους απειλές τους; Πιστεύετε ότι θα δώσουν λύσεις στον Κλάδο μας αυτοί που μας διχάζουν θέτοντας θέμα απόλυτου διαχωρισμού Π.Ε. και Τ.Ε.; Νομίζετε ότι θα διεκδικήσουν για μας το Ειδικό μας Μισθολόγιο ή την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία; Είστε πεπεισμένοι ότι αποδέχονται την θεμελιώδη θέση των Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο αυτοί που εισηγήθηκαν την απουσία μας από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων;

Συνάδελφοι αυτή η κρίση θεωρώ ότι μας δίνει μία και μοναδική ευκαιρία. Να ασπαστούμε την νομιμότητα στις εργασιακές και κοινωνικές μας σχέσεις, να αλλάξουμε την νοοτροπία του ρουσφετιού και της δουλικότητας, να διεκδικήσουμε  με σθένος και αποφασιστικότητα τα δικαιώματά μας, να σταματήσουμε να βάζουμε σε κίνδυνο την επαγγελματική μας υπόσταση χάριν της διατήρησης των ισορροπιών με τις όποιες διοικήσεις .

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε και ποιοι θέλουμε να κινούν τα νήματα της κοινωνίας. Τα απομεινάρια του σαθρού παρελθόντος ή το δίκαιο και νόμιμο. Αν έχουμε αποφασίσει μένει μόνο να κάνουμε πράξη τις αποφάσεις μας . Και θα τις κάνουμε πράξη .

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy