Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Το Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» στο επίκεντρο των νοσηλευτικών δρώμενων!

Ο ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Λέσβου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” και υπό την αιγίδα της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. υλοποίησαν την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 την 1η Νοσηλευτική Ημερίδα: «Νοσηλευτικές προκλήσεις στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε παραμεθόρια νησιωτική περιοχή», στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ».

Οι Νοσηλευτές μέσα από τις άκρως επίκαιρες ομιλίες τους ανέδειξαν τις προκλήσεις και το έργο τους μέσα από την καθημερινή κλινική τους πράξη, σ’ ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό περιβάλλον παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τού οποίου η γεωγραφική θέση στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί πρόκληση σε πολλαπλά επίπεδα. Από τη διαχείριση των υγειονομικών αναγκών των πολιτών (81.983 κάτοικοι, απογραφή 2021), έως την παροχή υγειονομικής φροντίδας σε πληθώρα περιστατικών τα οποία καταφθάνουν από τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα. Από τη διαχείριση των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών, έως την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19, αλλά και μέσα από την αποτύπωση της αξιόλογης διεπιστημονικής προσπάθειας δημιουργίας ενός αξιόλογου δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, έως την πρόληψη της βίας κατά των Νοσηλευτών, η θεματολογία του επιστημονικού προγράμματος της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας καθήλωσε τους συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τον επαγγελματισμό και το επιστημονικό κύρος των Νοσηλευτών.

Παράλληλα μέσα από την στρογγυλή τράπεζα της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. και του ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. Λέσβου, οι Νοσηλευτές έλαβαν το λόγο, ώστε να αναφέρουν όλες τις δυσχέρειες τις οποίες αντιμετωπίζουν, ενώ  ενημερώθηκαν παράλληλα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα, με κύριο πρόβλημα να αναδεικνύεται η μάστιγα της υποστελέχωσης και η έλλειψη παροχής κινήτρων παραμονής αλλά και αναζήτησης εργασίας των Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κοινό συμπέρασμα όλων αποτέλεσε ότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, ώστε μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό οι Νοσηλευτές να ορίζουμε οι ίδιοι τις μελλοντικές εξελίξεις στο επαγγελματικό μας πεδίο.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απευθύνει τα εύσημα στη Διοίκηση του Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για το υψηλό επίπεδο παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει ώστε οι Νοσηλευτές και όλοι οι Επαγγελματίες Υγείας να έχουν επάρκεια σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να έχουν πρόσβαση στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και να εργάζονται σε ένα όσο πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Ιδιαιτέρως δε, απευθύνει τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ. -Ε.Σ.Υ. Ν. Λέσβου, στα μέλη της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής, στα στελέχη της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» και σε όλους τους συμμετέχοντες για την υποδειγματική διοργάνωση της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας, η οποία έθεσε ισχυρά θεμέλια ώστε να καθιερωθεί ως ο θεσμός πλέον στα Νοσηλευτικά Δρώμενα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

Βίντεο επιστημονικής εκδήλωσης: 

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy