Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό αποδέκτης δολοφονικής επίθεσης

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, το σημερινό τραγικό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», όπου νοσηλευόμενος ασθενής επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή μιας συναδέλφου, η οποία εκτελούσε τα καθήκοντά της, ενώ παράλληλα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο δράστης της επίθεσης, αμέσως μετά το συμβάν, οδηγήθηκε σε αυτοχειρία.

Οι τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτών σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες υγείας, αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμη μια φορά, ότι το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί λειτούργημα σε εμπόλεμη ζώνη.

Δεν νοείται να μην παρέχεται ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στις υπηρεσίες υγείας και οι επαγγελματίες υγείας να ρισκάρουν συνεχώς τη ζωή τους.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εκφράζει την ένθερμη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τη συνάδελφο, με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Παράλληλα καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι επαγγελματίες υγείας, να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                            Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy