Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

«Το υγειονομικό προσωπικό δεν είναι έρμαιο στη βία και στις επιθετικές συμπεριφορές»

Στο πλαίσιο ενός ακόμα τραγικού περιστατικού βίαιης συμπεριφοράς, το οποίο έλαβε χώρα στο Γ.Ν.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», με αποδέκτες το Νοσηλευτικό Προσωπικό, καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συναδέλφου.

Οι Υπηρεσίες Υγείας αποτελούν χώρους παροχής φροντίδας και οι εργαζόμενοι, δεν είναι έρμαια κανενός!!! Οι Διοικήσεις οφείλουν να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, στο οποίο η βία δεν έχει καμία θέση!!! Το υγειονομικό προσωπικό αποτελείται από επιστήμονες υγείας και το γεγονός αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από ολόκληρη την κοινωνία, ώστε τέτοιου είδος ενέργειες να εκλείψουν, αλλά και να τιμωρούνται υποδειγματικά!

Ήδη οι υπάρχουσες συνθήκες εργασίας, παραπέμπουν σε «εμπόλεμη ζώνη», καθώς όλες οι Υπηρεσίες Υγείας είναι τραγικά υποστελεχωμένες, ωστόσο όμως, όλοι οι εργαζόμενοι καθημερινά, καταθέτουν την ψυχή τους, για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ελληνική κουλτούρα: «…εγώ σε πληρώνω…», «…το νοσοκομείο μου ανήκει…», «…είσαι υπάλληλός μου…» κ.λπ., δεν έχει θέση σε κανένα Νοσοκομείο, σε κανένα Κέντρο Υγείας κι ούτε πουθενά.

Απαιτούμε την υποδειγματική τιμωρία του εμπλεκόμενου συνοδού και ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες αρχές να αναλογιστούν εξ’ ίσου και τη δική μας ιδιαιτέρως επιφορτισμένη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση…

Εκφράζοντας τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση προς τις συναδέλφους, παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην γίνουμε και πάλι μάρτυρες σε αντίστοιχο περιστατικό. Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. καταδικάζει τη βία σε όλες τις μορφές της και βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων και των επαγγελματιών υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                              Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy