Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Με αφορμή την παύση των καθηκόντων της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ», λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, καταδικάζουμε την ανεκδιήγητη στάση της Διοίκησης απέναντι στους ασθενείς, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό, η οποία επέτρεπε να λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική κάτω από απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας αντίστοιχα.

Δυστυχώς εν έτη 2023 και καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, βιώνουμε ακόμη «μεσαιωνικές καταστάσεις», οι οποίες προσβάλλουν τους ψυχικά πάσχοντες και ματαιώνουν το έργο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καταρρακώνοντας παράλληλα την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικά αρρύθμιστη!

Επιπλέον, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμισή των πεπαλαιωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων, με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ, όπου το συνολικό ποσό ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ (σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας) και με πρόβλεψη για την αναβάθμιση των Ψυχιατρικών Κλινικών, συνολικού ύψους 3.5 εκατ. ευρώ, η Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ», συνέχισε να διαιωνίζει την απαράδεκτη κατάσταση για τους χώρους νοσηλείας, για την οποία ήταν ενήμερη από ετών!

Ως ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. βρισκόμαστε στο πλευρό των ασθενών, των οικογενειών αλλά και όλων των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καταδικάζοντας την ανεπίτρεπτη ολιγωρία και ανικανότητα της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ι. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                             Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy