Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμια Σωματεία Τελευταίες Εξελίξεις

«Φύλαξη χρημάτων και τιμαλφών των ασθενών από τους εφημερεύοντες νοσηλευτές»

Ο θεσμός του εφημερεύοντα νοσηλευτή, έχει ως στόχο την απρόσκοπτη και εύρυθμη  λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, καθώς επίσης, και τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ευνόητο είναι, ότι καθήκοντα που δεν απορρέουν από το ρόλο του νοσηλευτή, δεν αποτελούν καθήκοντα, ούτε του εφημερεύοντα νοσηλευτή.

Συχνά ωστόσο, παρουσιάζεται το φαινόμενο να καλούνται οι εφημερεύοντες, να παραλαμβάνουν χρήματα και τιμαλφή ασθενών, προς φύλαξη, μετά την εισαγωγή τους σε Ψ.Τ.Ε., παρότι, υπάρχει ήδη θεσμοθετημένη διοικητική υπηρεσία για αυτό το σκοπό, που είναι το ταμείο ασθενών, η οποία μάλιστα διαθέτει όλα τα εχέγγυα, για  την ασφαλή φύλαξή τους και τη σχετική υποχρέωση και  νομιμοποίηση.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, αναμένουμε να γίνει η σχετική ενημέρωση προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία για τη φύλαξη χρημάτων και τιμαλφών, χωρίς την εμπλοκή των εφημερευόντων νοσηλευτών, αποφεύγοντας έτσι, τυχόν αχρείαστες εντάσεις, μέσα σε μια δύσκολη και απαιτητική κατάσταση από την πανδημία και τα πολύ σοβαρά προβλήματά της, που πρέπει να διαχειριστούν οι νοσηλευτές και το σύνολο των εργαζομένων.

Με γνώμονα τον υγιή συνδικαλισμό, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής 

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Αθανάσιος Τζιάτζιος                                                     Ελένη Ντάτση

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy