Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Χορήγηση αποζημίωσης κανονικής άδειας 2020 στους Νοσηλευτές

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια των φαιδρών και έωλων δηλώσεων – δημοσιευμάτων για τη χορήγηση «πυροτεχνικών» επιδομάτων σε ομάδες υγειονομικών υπαλλήλων και όχι την καθολική χορήγηση επιδόματος σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, την αδράνεια και την απροθυμία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να δώσει λύση και να επιβραβεύσει υλικά τους επαγγελματίες υγείας, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, εξαντλήσατε όλες τις ηθικές – κοινωνικές – συναισθηματικές επιταγές.

Για του λόγου το αληθές, εξετάζοντας το προς κατάθεση νομοσχέδιο: «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», διαπιστώνουμε στο Μέρος Ζ’ (Ρυθμίσεις για την ενίσχυση των Μ.Μ.Ε. και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών), άρθρο 107: «Δυνατότητα αναστολής κανονικών αδειών εργαζομένων στην Ο.Σ.Υ. Α.Ε.», ότι αφενός όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κανονικών αδειών, μεταφέρουν την κανονική άδεια του 2020, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021 (παρ. 2) και αφετέρου οι ειδικότητες των υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κανονικής άδειας, να αποζημιωθούν με το εφάπαξ ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€) μικτά (παρ. 3).

Καθώς τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και η ενσυναίσθηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχει εξαντληθεί, σας καλούμε την ύστατη στιγμή να προβείτε στην προσθήκη μιας επιπλέον παραγράφου στο Μέρος Α’: «Ρυθμίσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», άρθρο 46:  «Τακτοποίηση υπολοίπου ημερών κανονικής άδειας προσωπικού Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων – Δυνατότητα υπέρβασης σαρανταοκτάωρου ιατρών Ε.Σ.Υ.», η οποία θα περιλαμβάνει την αποζημίωση όλων των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κανονικών αδειών για το έτος 2020  (παράλληλα με τη μεταφορά της κανονικής άδειας το 2021), με το ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μηνιαίο μισθό αντίστοιχου κλιμακίου (μικτά).

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας και θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη διάταξη, ορθά παρέχεται προς τους εργαζόμενους της Ο.Σ.Υ. Α.Ε., ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναμένει την αντίστοιχη αντανακλαστική αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ώστε, να αποζημιωθούν αντίστοιχα όλοι οι επαγγελματίες υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy