Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Χωρίς αναστολή… εξελίσσεται η επισφαλής λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας, εκφράζοντας εκ νέου την πλήρη αντίθεση της ως προς το μέτρο εφαρμογής της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, απέστειλε εκ νέου καταγγελία προς το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας; ότι οι Υπηρεσίες Υγείας βρίσκονται οριακά πριν τη πλήρη διάλυσή τους, καθώς το υγειονομικό προσωπικό και ειδικά οι Νοσηλευτές είναι πλήρως εξουθενωμένοι, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας, για το οποίο έχουμε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας ως μέτρο εφαρμογής της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, αλλά και έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει και καταγγείλει τις τραγικές συνέπειες τις οποίες θα επιφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, επανερχόμαστε και σας ενημερώνουμε κατόπιν πληθώρας καταγγελιών από τα μέλη μας, πανελλαδικά, ότι οι Υπηρεσίες Υγείας βρίσκονται οριακά πριν τη πλήρη διάλυσή τους, καθώς το υγειονομικό προσωπικό και ειδικά οι Νοσηλευτές είναι πλήρως εξουθενωμένοι, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον είναι τοξικό και η πολιτική υγείας που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας λανθασμένη. Η αναστολή εργασίας στους Νοσηλευτές ελλοχεύει κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των Τμημάτων, καθώς μέρος από το έμπειρο Νοσηλευτικό προσωπικό πιθανόν να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον εργασία οι εναπομείναντες Νοσηλευτές, οι οποίοι θα κληθούν να εκπαιδεύσουν παράλληλα συναδέλφους μέσω του επικουρικού προσωπικού. Η δεδομένη δε, ασάφεια και μη έκδοση έγγραφων οδηγιών για τη διαχείριση της όλης πρωτόγνωρης κατάστασης για τα δεδομένα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανά Υπηρεσία, έρχεται να ολοκληρώσει και να ενταφιάσει όλες τις προσπάθειες των υγειονομικών, οι οποίες για μια ακόμη φορά εξανεμίστηκαν, όπως και οι «Ήρωες», μαζί με τις στολές τους.

Στις Υπηρεσίες Υγείας δεν περισσεύει κανείς, όλοι έχουν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της υγείας των ασθενών, ανεξαρτήτως πάθησης. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει οι Νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας να εργάζονται σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο να προάγει και να εξελίσσει την επιστήμη τους, ώστε να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία και να ανταποκρίνονται  στις αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εκπροσωπώντας τους Νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παραμένει στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων, στο πλαίσιο του υγιή συνδικαλισμού και της διαφάνειας, ώστε να συμβάλλει στην εύρεση υποχρεωτικών λύσεων  κι όχι υποχρεωτικών αναστολών εργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                               Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy