Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Ε.Σ.Υ. (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αδικαιολόγητα χαμηλή αμοιβή των Νοσηλευτών που εργάζονται στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, οι Νοσηλευτές εξακολουθούν να αμείβονται με το απαράδεκτο ποσό των 10 ευρώ ανά ώρα, ποσό το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε στην επιστημονική τους επάρκεια ούτε στον αυξημένο φόρτο και την ευθύνη της εργασίας τους. Την ίδια στιγμή, το επιστημονικό παραϊατρικό προσωπικό τεχνολογικής κατεύθυνσης αμείβεται ανά πράξη, με σαφώς υψηλότερες απολαβές (ΦΕΚ 2495 τ. Β’/2020).
Η διακριτική αυτή μεταχείριση δημιουργεί συνθήκες ανισότητας και απαξίωσης για το επάγγελμα των Νοσηλευτών, υπονομεύοντας το ρόλο τους στα απογευματινά ιατρεία και αποθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους, σε μια περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει απόλυτη ανάγκη από επάρκεια και επαγγελματισμό.
Ζητούμε άμεσα:
- Την αναθεώρηση του υφιστάμενου καθεστώτος αμοιβής των Νοσηλευτών στα απογευματινά ιατρεία.
- Την καθιέρωση αμοιβής ανά πράξη, κατά το πρότυπο του λοιπού επιστημονικού παραϊατρικού προσωπικού.
Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί συνέχιση της άνισης μεταχείρισης και πλήττει την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος του Νοσηλευτή.
Αναμένουμε άμεση απάντηση και προγραμματισμό διαλόγου με την Ομοσπονδία μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Αβραμίδης Τζαννής Πολυκανδριώτης