Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Οι Νοσηλευτές στο έλεος της βιαιοπραγίας – Απαιτούμε την άμεση καταδίκη και τον πειθαρχικό έλεγχο του δράστη

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό βίας, το οποίο έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, εις βάρος του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Αξιότιμοι,

Στις 11 Αυγούστου 2022, ολόκληρη η νοσηλευτική κοινότητα συγκλονίστηκε, από την αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη, ενός συνοδού νοσηλευόμενου ασθενούς, η οποία έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, απέναντι στο Νοσηλευτικό Προσωπικό, κατά την οποία, ο συνοδός άσκησε σωματική βία και λεκτικές απειλές κατά της ζωής των εργαζομένων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων.

Κατόπιν πληθώρας καταγγελιών Νοσηλευτών τόσο από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όσο και πανελλαδικά, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την αποτρόπαια αυτή πράξη και σας εκφράζουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ όλων των μελών μας, για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας, τα οποία λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε όλες τις Υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ως πότε οι Νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα είναι έρμαια απέναντι στα περιστατικά βίας, τα οποία διαπράττονται από ασθενείς και συνοδούς μέσα στους χώρους παροχής νοσηλευτικής φροντίδας;

Θα πρέπει να θρηνήσουμε συναδέλφους, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα «αυτονόητο» ασφαλές εργασιακό περιβάλλον ή μήπως θεωρείτε δεδομένο ότι είμαστε εκπαιδευμένοι στις πολεμικές τέχνες;

Για πολλοστή φορά, αποδεικνύεται ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν είναι σε θέση να παρέχει ούτε τη στοιχειώδη προστασία, απέναντι στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών προς τους υποστελεχωμένους εργαζομένους του, εθελοτυφλώντας και «παρηγορώντας», τα εκάστοτε θύματα, τα οποία σαφώς και εναποθέτουν, καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα στις εκάστοτε διαθέσεις των πολιτών. Και αναφερόμαστε τόσο στη σωματική… όσο και στην ψυχική ακεραιότητα, η οποία παραμένει μονίμως κακοποιημένη, εξ’ ίσου βάναυσα!!!

Σαφώς και επικροτούμε τα άμεσα αντανακλαστικά σε ότι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο και παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την παραδειγματική απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στο συνοδό.

Καταλήγοντας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, απέναντι στις συναδέλφους μας και σας φέρνουμε προ των ευθυνών σας, ώστε ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες υγείας, να επιστρέφουν στις οικογένειες τους αρτιμελείς μετά τις βάρδιες τους!!! Ως ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα των μελών μας, να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επιφυλασσόμεθα για οποιεσδήποτε, σχετικές με το τραγικό περιστατικό, νομικές ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                    Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy