Δελτία Τύπου Τελευταίες Εξελίξεις

ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. & ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Κύπρου: Κοινός αγώνας – Κοινοί στόχοι…

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 29ου Παγκύπριου Συνεδρίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., με σκοπό τον διάλογο για την αποτίμηση της κατάστασης στα νοσηλευτικά δρώμενα των δύο κρατών, ύστερα από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και όλων των συνεπειών της απέναντι στους Νοσηλευτές.

Κοινή παραδοχή και των δύο πλευρών αποτέλεσε το γεγονός, ότι οι Νοσηλευτές παρέμειναν και πάλι στη σκιά των εξελίξεων και  της αδιαφορίας των πολιτικών υγείας. Αφενός κράτησαν όρθια τα Συστήματα Υγείας, επιφορτίστηκαν όλο το βάρος της πανδημίας, ξεπέρασαν τα όρια της εξάντλησης, κι αφετέρου εισέπραξαν ηθικό χειροκρότημα από την Κοινωνία και «ανήθικο» χειροκρότημα από την Πολιτεία.

Όμως, οι άρρηκτοι δεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ήρθαν να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες και να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τους κοινούς μας αγώνες και τους κοινούς μας στόχους, οι οποίοι αφορούν τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος. Συζητήθηκαν ενδελεχώς όλες οι διαχρονικές παθογένειες των Συστημάτων Υγείας απέναντι στους Νοσηλευτές και προγραμματίστηκαν από κοινού δράσεις για τη δημιουργία κοινού μετώπου συνεργασίας, μετουσιώνοντας τη ρήση: «Από Νοσηλευτές για Νοσηλευτές»

Αναμένοντας για ακόμη μια φορά τη σημαντική παρουσία των συναδέλφων μας στο προσεχές συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., στα Μετέωρα, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την εγκάρδια φιλοξενία προς το Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Κύπρου κ. Παναγιώτη Γεωργίου και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy