Πρωτοβάθμια Σωματεία ΣΥ.ΝΟ. Ευβοίας - ΕΣΥ Τελευταίες Εξελίξεις

ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. Εύβοιας: Δελτίο Τύπου προς “Ευβοϊκή Γνώμη”

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Συλλόγου Νοσηλευτών Νομού Εύβοιας με τον Πρόεδρο, κ. Κιούση Νικόλαο και τον αντιπρόσωπο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ, κ. Τζιάτζιο Αθανάσιο, με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης, κα Αγγελοπούλου Βασιλική και την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Ρέτσα Ιωάννα, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης της COVID-19.

Παρατηρήσαμε ότι το Νοσοκομείο Κύμης δε πληροί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης κλινών COVID-19 για δύο λόγους:

Α) Εάν γίνει κλινική COVID-19 στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, το ασανσέρ είναι ένα και για τους ασθενείς της παθολογικής κλινικής και για την χειρουργική κλινική του ιδίου ορόφου.

Β) Η απόσταση που χωρίζει τις δύο κλινικές είναι πολύ μικρή κι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του Γ.Ν.Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ, καθώς οι πλησιέστερες δημόσιες δομές ψυχικής υγείας βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το νοσοκομείο.

Ενημερώσαμε τη Διοικήτρια και τη Δ/νση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ότι έχει εγκριθεί από το 2012 ψυχιατρική κινητή μονάδα για τις απομακρυσμένες περιοχές της Εύβοιας χωρίς να τεθεί ποτέ σε λειτουργία.

Τέλος, προτάθηκε κι έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση του νοσοκομείου η πραγματοποίηση ημερίδας με στόχο την εξάλειψη του στίγματος της ψυχικής νόσου μέσα από την ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γ.Ν.Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νοσηλευτών Νομού Εύβοιας, ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ κι άλλους φορείς.

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

Κιούσης Νικόλαος                                                  Μαργαρίτη Χρύσα

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy