Ανακοινώσεις

13o Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ

Για μια ακόμη φορά, ένα συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ήταν απολύτως επιτυχημένο. Μάλιστα, θα τολμούσαμε να πούμε ότι ήταν το καλύτερο και από τα προηγούμενα 12 από άποψη παλμού, συμμετοχής και κυρίως οργάνωσης. Οι σύνεδροι που μετακινήθηκαν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, είτε με δικά τους μέσα, είτε με τα πούλμαν που μίσθωσε η ομοσπονδία μας, κατά γενική ομολογία είχαν να πουν μόνο καλά λόγια.

Η Αράχωβα, το Σαββατοκύριακο 23 -25 Νοεμβρίου γέμισε ασφυκτικά από νοσηλευτές, τόσο που δεν υπήρχε κανένα κενό δωμάτιο, όσο κι αν έψαχνε κανείς να βρει. Τα καταστήματα, οι πλατείες και τα κέντρα διασκέδασης της πόλης είχαν την τιμητική τους, μιας και εκατοντάδες σύνεδροι έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους.

Το συνέδριο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με έντονη την παρουσία των νοσηλευτών από κάθε γωνιά της χώρας και με την ενεργό συμμετοχή δεκάδων φοιτητών Νοσηλευτικής κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, ο κεντρικός ομιλητής κ. Φώτης Λεπίδας, με τη συγκλονιστική ομιλία του, κέρδισε το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων μας.

Στα πλαίσια των χαιρετισμών, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Υγεία δια στόματος κ. Χατζησωκράτη, να γνωρίσουμε τις ενδιαφέρουσες και φιλονοσηλευτικές θέσεις του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Κοντοζαμάνη και να βραβεύσουμε  τη συνάδελφο και κυρίως φίλη, Ελένη Αλμπάνη, υποδιοικήτρια πλέον της 6ης ΥΠΕ, για την προσφορά της στο κλάδο των Νοσηλευτών και γενικότερα για την ανιδιοτελή και ηθική της στάση απέναντι στα κοινά.

Την τελετή έναρξης, ακολούθησε δεξίωση στην εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου, όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους απ’ όλες τις γωνιές της χώρας, κυρίως όμως να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να αστειευτούν.

Η επόμενη μέρα ήταν γεμάτη από στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και ελεύθερες ανακοινώσεις. Διακόσιες δέκα εργασίες παρουσιάστηκαν σε διάστημα μιάμισης μέρας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των συνέδρων που γέμισαν τις αίθουσες, παρά τα θέλγητρα της Αράχοβας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις των δικηγόρων μας κ.κ Αλέξη Παραρά και Ελένης Παπαγεωργίου, που με θαυμάσιο τρόπο παρέθεσαν όλα τα νέα δεδομένα, τόσο για την υπαλληλική υπόσταση των νοσηλευτών, όσο και για τα νέα μέτρα που αφορούν τους τελευταίους. Επίσης, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους στο στρογγυλό τραπέζι της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, κάτι που έχει πλέον αποτελέσει θεσμό για τα συνέδρια της ομοσπονδίας μας.

Με γεμάτες τις μπαταρίες, ανανεώσαμε το ραντεβού για τη Λευκάδα, όπου θα διενεργηθεί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΝΕ, από 23 έως και 26 Μαΐου 2013, με πνεύμα αισιοδοξίας αλλά κυρίως επαγρύπνησης.

Τέλος, ως πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συναδέλφους της Επιστημονικής, της Οργανωτικής και της Τοπικής Επιτροπής, που με την καθοριστική συμμετοχή τους βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

[nggallery id=3]

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy