Παρεμβάσεις Τελευταίες Εξελίξεις

Placebo το Επίδομα Επικίνδυνής & Ανθυγιεινής Εργασίας

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. απέστειλε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την υποτυπώδη αύξηση του επιδόματος Επικίνδυνής & Ανθυγιεινής Εργασίας, η οποία αποτελεί ημίμετρο και όχι πανάκεια για τις αντι- νοσηλευτικές πολιτικές των στελεχών του.
Αναλυτικά η καταγγελία:

Προσφάτως του Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μέσω σχετικού δελτίου τύπου για δύο ξεχωριστές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες διευρύνονται οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, με την πρώτη Κ.Υ.Α. επιχειρείται η μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που καταβάλλεται στους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας, με το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο αφενός συνεχίζει να κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία του επιδόματος κι αφετέρου θα λάβει μια αύξηση των 50 ευρώ, στο προαναφερόμενο επίδομα, το οποίο θα ανέρχεται πλέον στα 200 ευρώ και θα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η.1.2023.

Σαφώς και το χρηματικό ποσό δεν είναι αμελητέο σε καμία περίπτωση, μιας και οι Νοσηλευτές αποτελούν το πιο κακοπληρωμένο επάγγελμα στη χώρας, οπότε με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου, ήρθε η ώρα να μας μοιράσετε «καθρεφτάκια…», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα λαμβάνουμε επιπλέον 2.400,00 ευρώ ετησίως… ενώ το καθαρό ποσό της αύξησης επί της ουσίας, είναι γύρω στα 28 ευρώ το μήνα, λιγότερο από ένα ευρώ τη μέρα.

Η υποτυπώδης αύξηση που μας δίνετε αποτελεί ημίμετρο και όχι πανάκεια για τις αντι- νοσηλευτικές πολιτικές σας. Δεν έχετε πράξει, ούτε έχετε νομοθετήσει τίποτα υπέρ των Νοσηλευτών.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό και τα τεκμηριωμένα αιτήματά της, θα διεκδικεί αμετάκλητα και χωρίς μικροπολιτικές:

  • Προσλήψεις Μόνιμων Νοσηλευτών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών.
  • Ειδικό Σύστημα Προσλήψεων και Αξιολόγησης.
  • Ένταξη όλων των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.
  • Ειδικό Σύστημα Συνταξιοδότησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει τόσο τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις, όσο και τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                         Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy