Τελευταίες Εξελίξεις

Tηλεδιάσκεψη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. με τους Συντάκτες Υγείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 13 Μαΐου 2021, ενημέρωση των Συντακτών Υγείας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ..

Οι Συντάκτες Υγείας, ενημερώθηκαν για την ΑΥΡΙΑΝΉ 3ωρη στάση εργασίας της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. 12:00 – 15:00, καθώς και για όλα τα φλέγοντα ζητήματα των Νοσηλευτών, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την παγερή αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Κυβέρνησης, ως προς τις δημόσιες δεσμεύσεις τους, για την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε. και τη σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ..

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης διευκρινίστηκαν σημαντικά ζητήματα και ανακρίβειες ως προς τον επαγγελματικό τίτλο των Νοσηλευτών και τη στοχευμένη υποτίμησή του από τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας διαχρονικά. Η σκόπιμη πλέον, όπως αποδεικνύεται προσπάθεια υποβάθμισης των ακαδημαϊκών τίτλων και προσόντων των Νοσηλευτών, διαπιστώθηκε από κοινού, ότι ήταν ανέκαθεν και εκ βαθέων οργανωμένη στο βωμό της ψηφοθηρικής αλαζονείας.

Επίσης, απαντήθηκαν όλες οι απορίες και οι ερωτήσεις των Συντακτών Υγείας σχετικά με τα οφέλη τα οποία θα επιφέρει η Σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. τόσο βραχυπρόσθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, καθώς η άμεση σύστασή του, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στις μαζικές συνταξιοδοτήσεις Νοσηλευτών, μέσω της άμεσης αναπλήρωσης των κενών θέσεων τους και να εξασφαλίσει καλύτερες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για το σύνολο των Νοσηλευτών.

Εύλογη ήταν η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σχετικά με τη μη ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε., γεγονός το οποίο διαιωνίζει το παράδοξο στο Ε.Σ.Υ. να υπάγονται στα Β.Α.Ε. οι συμβασιούχοι Νοσηλευτές και να μην υπάγονται σε αυτό οι Μόνιμοι Νοσηλευτές.

Επιπλέον διαπιστώθηκε από κοινού η τεράστια ανάγκη για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με Νοσηλευτές, η οποία θα αποκατασταθεί με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Νοσηλευτών και την παροχή κινήτρων απασχόλησης με το επάγγελμα κι όχι με τα σημερινά ημίμετρα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν της επαγγελματική αποκατάσταση των συμβασιούχων Νοσηλευτών και τους κρατούν ομήρους και έρμαια στις ψηφοθηρικές εκστρατείες.

Η τηλεδιάσκεψη  αποτέλεσε το δίαυλο επικοινωνίας των Νοσηλευτών με την κοινωνία, καθώς οι Συντάκτες Υγείας αποτελούν τον αντικατοπτρισμό της κοινής γνώμης απέναντί στο έργο των ανθρώπων που πάντα βρισκόντουσαν και θα βρίσκονται πίσω από τις πόρτες των Υπηρεσιών Υγείας, για να τους προστατεύουν και να τους νοσηλεύουν υπεύθυνα και ανιδιοτελώς.

Οι κοινωνικές επιταγές εξαργυρώθηκαν, ήρθε η ώρα για την εκπλήρωση των πολιτικών δεσμεύσεων. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                   Τζαννής Πολυκανδριώτης

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy