Ανακοινώσεις

Βεβιασμένο κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζουμε ότι αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή, το βεβιασμένο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και των υπηρεσιών τους, θέτοντας παράλληλα το προσωπικό στο καθεστώς της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Με πρόσχημα τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει να συμπληρώσει με αυτό τον τρόπο, τα «νούμερα» που του λείπουν και που δεσμεύτηκε απέναντι στην Τρόικα.

Ενώ, δηλαδή η Υφυπουργός Υγείας αναγνωρίζει και δηλώνει ότι «Μεταρρύθμιση και Διαθεσιμότητες δεν συμβαδίζουν», την ίδια στιγμή δηλώνει ότι μέρος του προσωπικού θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του «κάπου αλλού». Αγνοώντας προφανώς, τη θεραπευτική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του προσωπικού και των ασθενών, ανεξαρτήτου κλάδου και ειδικότητας.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιους είδους πολιτικές.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να υποστηρίξει ενεργά τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και να συμβάλλει ουσιαστικά στη μετεξέλιξη των ψυχιατρικών νοσοκομείων, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη περισσότερων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και όχι τη συγχώνευση ή την κατάργησή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                     Γεώργιος Αβραμίδης

Download PDF

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy