Άρθρα

Κι αν μας αντέξει το Ε.Σ.Υ. …θα φανεί στο χειροκρότημα…

Κάνοντας μια ανασκόπηση στη χρονιά που μας πέρασε και παραφράζοντας τους γνωστούς στίχους, θέλουμε να αποτυπώσουμε τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Νοσηλευτές.

 Σαφώς και το χειροκρότημα περισσεύει…. αλλά δυστυχώς δεν μας το σκηνικό το οποίο έχει διαμορφωθεί στις Υπηρεσίες Υγείας και λειτουργεί διαχρονικά εις βάρος μας. Ενώ βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, κάνοντας υπεράνθρωπες θυσίες για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δυστυχώς το ίδιο το σύστημα μας κρατάει δέσμιους στις ανορθόδοξες πολιτικές υγείας.

Διαχρονικά συντηρείται ένα κλίμα κατά των Νοσηλευτών, όπου και παραμένουμε στο μεγαλύτερο ποσοστό μας εκτός των Β.Α.Ε., είμαστε χαμηλόμισθοι, δεν έχουμε καμία ευνοϊκή ρύθμιση στο συνταξιοδοτικό μας και φυσικά εργαζόμαστε μονίμως σε καθεστώς «προσωπικού ασφαλείας», καθώς η υποστελέχωση ζει και βασιλεύει.

Προσπαθούμε όμως, σε πείσμα των πολιτικών υγείας και προσφέρουμε τα μέγιστα σε όλους τους συμπολίτες μας, ώστε να διασφαλίζουμε και να θωρακίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα τη Δημόσια Υγεία.

Επειδή όμως το Πολιτειακό χειροκρότημα… έχει τα όρια του… δεν θα παραμείνουμε στην ίδια παράσταση θεατές.. αλλά θα γίνουμε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και μαζί με την ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη του επαγγέλματός μας. Καλή χρόνιά σε όλους!!!

Ευαγγελία Πλατσιώτα,
Πρόεδρος ΣΥ.ΝΟ. Πέλλας

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy