Άρθρα

Οι Νοσηλευτές στο χρονοντούλαπο του 2022… Οι ξεχασμένοι Ήρωες

Οι Νοσηλευτές που αποκαλούσαν «Ήρωες», οι Νοσηλευτές που καταχειροκροτήθηκαν από την κυβέρνηση, έγιναν πια οι ξεχασμένοι Ήρωες. Τώρα που τα φώτα έσβησαν, οι κυβερνητικές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια – δεσμεύσεις ξεθώριασαν και καταχονιάστηκαν στα κάτω συρτάρια του Υπουργείου Υγείας. Καμία αλλαγή, καμία απόφαση, καμία ρύθμιση για την έξέλιξη του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου μας, μέσα από τις επισκέψεις στα νοσοκομεία της Αττικής και την καθημερινή επικοινωνία με εκατοντάδες συναδέλφους, διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι η κατάσταση είναι τραγική και απάνθρωπη. Νοσηλευτές εξουθενωμένοι, εξαντλημένοι, συνάδελφοι απογοητευμένοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας και ανταποκρίνονται με αυταπάρνηση στις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπηρεντούντων νοσηλευτών βρίσκεται εκτος Β.Α.Ε, οι μισθολογικές απολαβές είναι πενιχρές. Η υποστελέχωση είναι πια τόσο μεγάλη που καθίσταται επικίνδυνη για όλους, για εργαζόμενους και  ασθενείς! Οι Επικουρικοί και οι Ειδικευόμενοι Νοσηλευτές προσπαθούν, χωρίς αποτέλεσμα, να μπαλώσουν τα κενά, να καθυστερήσουν το ναυάγιο του Ε.Σ.Υ.

Η κατάσταση για τους Νοσηλευτές αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει χρόνιες ασθένειες, Burn  out, Brain drain, χαοτικά κενά, απογοήτευση, παραιτήσεις. Το νοσηλευτικό επάγγελμα με τις άθλιες αυτές συνθήκες και την υποτίμηση από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί πια επιλογή των νέων παιδιών και όσοι νέοι συνάδελφοι ήδη εργάζονται, προτιμούν να παραιτηθούν και να αναζητήσουν εργασία μακριά από τις Υπηρεσίες Υγείας.

Ως Πρωτοβάθμιο Σωματείο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ – Ε.Σ.Υ Ν. Αττικής καλούμε την πολιτεία να ασχοληθεί επί της ουσίας με τους Νοσηλευτές! Τα όρια και οι αντοχές  μας έχουν πια ξεπεραστεί και καταπατηθεί! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την κοροϊδία. Όλοι μαζί  θα αγωνιστούμε για την αναγνώριση και την εξέλιξή μας. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί, ενωμένοι, να δικαιώσουμε τους κόπους μας και τις θυσίες μας. Να λάβουμε την αναγνώριση που μας αξίζει!

Το 2023 προμηνύεται και θα είναι πιο αγωνιστικό από ποτέ! Δεν θα σταματήσουμε έως ότου τα πάγια αιτήματά μας πάρουν σάρκα και οστά! Μισθολογικές αυξήσεις / Νοσηλευτικός κλάδος / Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού /Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού /  Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Υγεία και ευημερία σε όλους τους Συναδέλφους!

Γεώργιος Κούρτης,
Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. Ν. Αττικής

Διαβαστε επισης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy